Het WK 2018Ook al doet Nederland niet mee aan het WK, het is natuurlijk nog altijd leuk om een spannende wedstrijd tussen andere landen te kijken. Gelukkig kun je in Nederland de meeste wedstrijden bekijken via sportzenders (zoals Fox Sports). Helaas is dit niet het geval in het buitenland. Veel landen zenden slechts een beperkt aantal wedstrijden van het WK uit op hun TV-zenders. Dit komt omdat zij geen uitzendrechten hebben voor alle wedstrijden. Dus het kan best lastig zijn om een WK-wedstrijd te kijken in het buitenland. Bovendien worden wedstrijden in het buitenland niet voorzien van Nederlands commentaar. Nu zal je misschien denken leuk en aardig allemaal, maar is er dan geen manier waarop ik wél de wedstrijden kan bekijken? Nou die oplossing is er gelukkig wel! Je kunt namelijk alle wedstrijden van het WK live bekijken met een VPN.

Hoe kun je het WK kijken met een VPN?

Elke computer heeft een IP-adres, dit klinkt lastig maar het werkt hetzelfde als een postadres. Hiermee kunnen mensen zien wie jij bent en vanaf waar jij verbonden bent met het internet. Dit IP-adres verklapt doorgaans in welk land jij bent. Als je in het buitenland bent krijg je dus geen toegang tot bijvoorbeeld NOS-sport:

NOS waarschuwing

Een VPN (Virtual Private Network) is een programma waarmee jij volledig vrij en anoniem kan internetten. De VPN leidt namelijk jouw internetverkeer via een VPN-server. De VPN-server zorgt ervoor dat jouw IP-adres verandert in het IP-adres van de server. Daardoor lijkt het voor websites alsof jij op het internet surft vanuit het land waar je verbonden bent met de VPN-server. Als je verbindt met een server in Nederland krijg je ineens wél toegang tot bijvoorbeeld de NOS.

Bekijk je exacte locatie

Check je locatie

Wij hebben je locatie gevonden!

Locatie
Adres

Zo kun je dus steeds verbinden met een server in het land waarvan jij de wedstrijd wil zien. Dan hoef je alleen nog naar een website van dat land te gaan waar de wedstrijd op wordt uitgezonden en voilà je kunt elke wedstrijd van het WK bekijken met een VPN. Als je een wedstrijd met Nederlands commentaar wil zien, dan moet je verbinden met een Nederlandse server.

Voor Nederlandse oefenwedstrijden kun je verbinden met een Nederlandse server en dan een van de volgende websites bezoeken:

  • FoxSports
  • Ziggo Sports
  • NOS-studio Sports
  • NPO 1
  • NPO 3
  • Sporza

De beste VPN’s voor het WK voetbal

Een VPN moet aan een aantal eisen voldoen om geschikt te zijn voor het bekijken van WK wedstrijden. De VPN-aanbieder moet genoeg servers hebben in verschillende landen. Hierbij moet de VPN-verbinding ook snel zijn anders hapert je stream. Verder moet de verbinding natuurlijk ook stabiel zijn, je wil niet dat de verbinding volledig wegvalt tijdens een spannende wedstrijd.

Een aantal VPN’s die hier zeker aan voldoen zijn:

Andere voordelen van een VPN

Los van het WK is het sowieso erg verstandig om een VPN te gebruiken. Een VPN heeft namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van een onbeveiligde verbinding. Een VPN versleutelt je internetverkeer, hierdoor kunnen hackers niet zien wat jij op het internet doet. Bovendien kunnen ze jouw accountgegevens niet onderscheppen. Hiermee voorkom je dat je account wordt gehackt.

Verder verbergt een VPN je IP-adres, hierdoor kun jij volledig anoniem internetten. Je kunt met een VPN dus internetten zonder dat iemand jouw handelingen kan koppelen aan jouw ware identiteit of locatie.

Tot slot kan een VPN je toegang tot geblokkeerde content geven. Sommige websites blokkeren gebruikers vanuit andere landen. Dit is hetzelfde principe als met de streaming websites voor WK wedstrijden. Met een VPN kun je bijvoorbeeld Netflix kijken met Amerikaanse inhoud. Of uitzending gemist bekijken vanuit het buitenland.

Conclusie

Je kunt gemakkelijk alle WK wedstrijden kijken met een VPN-verbinding. Zoals hiervoor besproken moet de VPN wel aan een aantal criteria voldoen. Verder brengt een VPN nog een aantal voordelen met zich mee. Zoals het beveiligen van jouw verbinding en het unblocken van content. Al met al kun je een VPN dus goed gebruiken om het WK te kijken en veilig het internet op te gaan.