Vanavond gaat Nederland in de 8ste finales van het WK 2014 van mexico winnen, dat wil je uiteraard live meemaken. Speciaal voor alle mensen die zich in het buitenland bevinden (vakantie of werk) een overzichtje waar je het voetbal live online (stream) kunt volgen.De streams van de landen zelf (bijvoorbeeld NOS) zijn beveiligd tegen het kijken in het buitenland. Daardoor kun je dus niet simpelweg in het buitenland naar nos.nl gaan om de live stream van de NOS te kijken. In feite heb je drie keuzes voor het online kijken van de wedstrijd vanuit het buitenland.

Wk live kijken – optie 1

De eerste mogelijkheid, tevens de mogelijkheid die ik aanraadt is via een VPN. Dit is een (beveiligde) verbinding die wordt aangelegd tussen jouw pc (in het buitenland) en de server van de aanbieder, die zich in het gekozen land bevindt (bv Nederland). Hierdoor denkt de streamaanbieder (bv NOS) dat jij je in Nederland bevindt en hierdoor kun je de beveiligde live stream toch bekijken en dus de wedstrijd mét Nederlands commentaar.
Het is belangrijk dat je een aanbieder neemt met (super)snelle servers, anders loopt de stream niet vloeiend en kun je de wedstrijd nog niet volgen. Daarom adviseer ik een abonnement op een VPN dienst. Dit kost gemiddeld 5-10 euro per maand en geeft je vele andere voordelen. Ik adviseer een van de volgende:

Veel servers:

Online voetbal kijken – optie 2

Optie twee is het kijken via de officiele stream van het land waar je bent. Voordeel is dat dit gratis is, nadeel dat veel landen dit niet hebben én dat het commentaar niet in het Nederlands is.
Voor een compleet overzicht van de streams van de verschillende landen kun je het beste hier of hier kijken.
Een kleine samenvatting van bovenstaande twee paginas:
Duitsland: ZDF

Wk 2014 Live stream – optie 3

De derde optie zijn de zogenaamde illegale streams. Deze hebben duidelijk niet mijn voorkeur. Als je ze al kan vinden (FIfa doet erg zijn best ze zoveel mogelijk te bestrijden), dan zijn ze over het algemeen van lage kwaliteit ( blokkerig en pauzeren vaak) en in een andere taal. Wat mij betreft de 5 euro besparing niet waard!
Veel plezier en tot in de kwartfinales!