Ben je in het buitenland en wil je de WK 2014 wedstrijd tussen Nederland en Argentinie live kijken? In dit artikel beschrijf ik de verschillende mogelijkheden.

Help je vrienden: Deel deze pagina op Facebook en Twitter!

Er zijn drie verschillende manieren om de wedstrijd tussen Nederland en Argentinie van het wereld kampioenschap voetbal 2014 live te kijken vanuit het buitenland (op vakantie). De NOS stream, hoge kwaliteit met Nederlands commentaar werkt helaas (standaard) niet buiten Nederland.

Om vanuit het buitenland toch de NOS stream te kunnen kijken moet je gebruik maken van een VPN server (abonnement). Je weet dan zeker dat je een snelle stream van hoge kwaliteit hebt met Nederlands commentaar. Ik adviseer je een van deze twee:

Veel servers:

 

De eerste manier: Via de officiele landen stream

De eerste manier is via de officiele landenstream. Veel landen bieden hun eigen officiele stream via de nationale zender van hun land. Een compleet overzicht van deze streams vind je  hier ofhier

Een kleine samenvatting van deze twee paginas:
Duitsland: ZDF

De tweede optie is een VPN:

Met een VPN fake je je lokatie en doe je dus alsof je in Nederland bent waardoor je gewoon de NOS stream kan bekijken. Een betrouwbare snelle stream mét Nederland commentaar en het kost nog geen 7.50€ voor een hele maand. Ik heb het getest met beide van onderstaande mogelijkheden en kan je dus uit ervaring vertellen dat deze opties werken.

Veel servers:

De derde optie: Illegale streams

 

De derde optie is het gebruik van illegale streams. Ze zijn met goed zoeken wel te vinden, maar vaak van dergelijke lage (trage) kwaliteit dat je het voetbal niet goed kan volgen. Lukt dit wel, dan is het commentaar vaak niet te verstaan.

 

Bespaar je de frustraties en ga voor een VPN.