Waar het beste TV huren

In dit artikel besteed ik aandacht aan het huren van een TV. Is een televisie huren verstandig? Wat zijn de voordelen van huren en de nadelen van een tv huren. En waar kun je het beste een televisie huren? Dit artikel geeft daar antwoord op.

Let op: Wij raden Skala Led Televisies of Plasma Televisies en SmartStudentDeals aan.

Wat is het huren van een TV?

Als alternatief voor het kopen van een nieuwe tv, kun je ook een tv huren. Hierdoor kun je de nieuwste tv’s met de laatste technieken (3d, HD, ambilight, 4k) thuis krijgen zonder dat je er de jackpot voor hoeft neer te leggen. De kosten zijn laag en maandelijks terugkerend.

Voordelen van het huren van een televisie tegenover het kopen.

Allereerst is de prijs het grote voordeel. Je betaalt een bepaald bedrag per maand (vaak ook geen aanbetaling) in plaats van direct de 1000-3000 euro die de tv’s vaak kosten.

In de meeste gevallen is de tv tijdens de gehele huurperiode voorzien van een goede garantiedekking. Zo lang je de tv niet zelf op de grond laat vallen, vallen de meeste gebreken binnen de garantie van de verhuurder en krijg je direct een nieuwe tv als de huidige niet gemaakt kan worden, geen onhandige kostenverassingen dus.

Aan het einde van de huurperiode krijg je bij verlengen meestal meteen het nieuwste model. Let op, hier moet je vaak wel zelf om vragen!

Vaak krijg je extra’s bij het huren van de TV. Bij extra’s moet je denken aan een pakket extra tv-zenders of een blue-ray-speler of dvd-speler.

Gratis installatie. De TV wordt bij het bezorgen vaak gratis voor u aangesloten en soms zelfs opgehangen.

De nadelen van het huren van een televisie.

Zijn er dan alleen maar voordelen aan het huren van een televisie? Nee, helaas niet. Het grootste nadeel is het feit dat op de lange termijn (na 3+ jaar meestal) het huren in totaal duurder is dan het kopen. Oftewel: Als je na 3+ jaar alle huurkosten bij elkaar optelt, dan kan je boven de prijs van een nieuwe tv kopen uit. Dit is wel alleen het geval als je TV niet tussentijds kapot gaat, want dan is huren weer goedkoper. Als je iemand bent die graag met de nieuwste technieken mee gaat, dan is huren ook voordeliger, omdat je dan na verloop van tijd weer de nieuwste versie kunt aanvragen.

Waar kan ik het beste een TV huren?

Deze vraag is momenteel erg simpel te beantwoorden. Daar waar er voor bedrijven veel verhuurders zijn (waar je vaak tegen de 100 euro per dag! aan zit per tv) zijn er voor consumenten maar een beperkt aantal aanbieders.

Voor consumenten is dat Skala Led Televisies of Plasma Televisies

LET OP: Met de kortingscode “2MND” krijg je de eerste twee maanden gratis (TV) huur bij Skala.

Voor studenten is er SmartStudentDeals, die extra korting aan studenten geeft.

LET OP: Met de kortingscode “Gratis huren” krijg je de uurste twee maanden gratis (TV) huur bij SmartStudentDeals.