Telfort onbeperkt naar vast is weggegooid geld

voipbuster logo

voipbuster logo

Telfort biedt aan zijn internetgebruikers al geruime tijd de mogelijkheid om voor 10 euro per maand extra dezogenaamde telfort onbeperkt naar vast bellen optie erbij te nemen, waarmee je goedkoper naar vaste nummers kunt bellen. Maar is dit wel zo goedkoop? Lees snel verder om daar het antwoord op te lezen!

Zoals je zult verwachten is dit niet zo goedkoopt als verwacht.

Telfort onbeperkt naar vast is duur!

Ten eerste betaal je elke keer dat je een vast nummer in Nederland belt 5 euro cent starttarief. Hiermee kun je zonder bijkomende kosten onbeperkt blijven bellen met dat nummer.

Toegegeven, dit is een stuk goedkoper dan met een gewoon KPN abonnement. Hiermee heb je naar vaste nummers een starttarief van € 0,0451 en bel je vervolgens overdag voor € 0,0306 per minuut en ‘s avonds en in het weekend voor € 0,0138 per minuut.

Bellen naar vast kan stukken goedkoper

Maar U kunt met uw Telfort internetabonnement stukken goedkoper bellen.
Ik heb het hier over voipbuster (link staat onderaan dit artikel). Hiermee belt U (na betaling van 10 euro) gratis naar vaste nummers zonder starttarief of abonnementskosten met uw eigen telefoon.

Dit werkt als volgt:

Telfort onbeperkt naar vast is een zogenaamde VOIP (Voice Over IP) service. Dit houdt in dat U belt via internet. Het handige ervan is dat je computer niet aan hoeft te staan om via het internet te bellen. Ook hoeft U, nadat alles geconfigureerd is, geen speciale handelingen, anders dan met een gewone aansluiting te verrichten.

Om dit op deze manier (zonder tussenkomst van een PC) aan te bieden beschikt de telfort internet modem (Zyxel) standaard over een telefoonaansluitmogelijkheid (telefooningang).
Het handige hiervan is dat je deze aansluiting ook kunt gebruiken om via het goedkopere VoipBuster te bellen met uw gewone telefoon.

Ik zal een kort stappenplan geven mbt het in gebruik nemen van VoipBuster mbv een Zyxel telfort modem. Binnenkort schrijf ik een uitgebreider artikel mbt voipbuster installatie in het algemeen.

Het voipbuster stappenplan

(links staan onderaan dit artikel)

– Meldt gratis aan bij VoipBuster

– Login in uw Zyxel Modem (zie link onderaan dit artikel)
– Klik op VoIP (in het linker menu)
– ga naar de SIP settings en vul ze als volgt in:

Algemeen

Number: Zie *1
SIP Local Port : 5060
SIP Server Address   : sip.voipbuster.com
SIP Server Port:  5060
REGISTER Server Address  : sip.voipbuster.com
REGISTER Server Port  : 5060
SIP Service Domai: voipbuster.com
Username en Password :Uw Username en password bij voipbuster.com

*1. Nummer: Uw eventuele persoonlijke nummer waarop U gebeld  kunt worden. Deze kunt U aanschaffen bij VoipBuster zelf. Als U deze ong niet heeft, kunt U deze later nog invullen

*2: vergeet niet Active SIP Account en Send caller ID aan te zetten

In feite bent U nu klaar om te bellen met VoipBuster, maar om gebruik te maken van de actie, waarmee U gratis kunt bellen naar Nederlandse vaste nummers en de vaste nummers van nog een heleboel andere landen (lijstje onderaan dit artikel) dient U eerst uw account op te waarderen.
Log hiervoor in in uw voipbuster account en ga naar het menu item: Buy Credits. Hier dient U voor minimaal 10 Euro kredit te kopen. Als U dit gedaan heeft, krijgt U 120 dagen onbeperkt bellen naar vaste nummer in nederland en een heleboel andere landen zonder startkosten. U heeft nu ook de optie om voor één Euro een nummer te krijgen waar U op bereikt kan worden. Dit nummer dient U in te vullen in de Zyxel modem (zie bovenstaand plaatje, onder nummer 1).

Het mooiste hiervan is dat U uw credit gewoon kunt gebruiken om mee te bellen naar nummers die niet gratis te bereiken zijn (bijvoorbeeld mobiele nummers in Nederland of sommige andere landen).

Na 120 dagen dient U opnieuw voor minimaal 10 euro op te waarderen en kunt U weer 120 dagen gratis bellen.

Conclusie:

– bellen via KPN is het duurst
– bellen via telfort onbeperkt naar vast kost U 10 euro per maand + 5 cent startkosten per gesprek en geeft U niet de mogelijkheid om gratis / tegen lokaal tarief van dat land te bellen naar allerlei landen
– bellen via voipbuster is het goedkoopst. Dit kost U +- 2.50 euro per maand zonder extra kosten en geeft U de mogelijkheid gratis te bellen naar een groot scala aan landen.

Veel succes ermee en ik lees graag uw ervaringen in comments!

Deze landen kunt U gratis bereiken:

Andorra
Australie
Belgie
Canada
Cyprus
Denemarken
Estland
Finland
Frankrijk
Guam
Hong Kong (+mobile)
Hongarije
Ierland
Ijsland
Israel
Italie
Japan
Luxembourg
Maleisie
Monaco
Nederland
Nieuw-zeeland
Noorwegen
Oostenrijk
Panama
Portugal
Puerto Rico (+mobile)
Rusland [moscow]
Rusland [st Petersburg]
Singapore
Spanje
Taiwan
Tsjechie
Verenigde Staten (+mobile)
Zuid-korea
Zwitserland

Links:

voibuster.com
inloggen op uw Zyxel modem
tarievenlijst voipbuster

13 Comments

 1. Het werkt alleen als je bij number (*zie 1) je gebruikersnaam invult.

 2. Alleen jammer dat bellen naar mobiel zo duur is, dat het soms NIET rendabel is om over te stappen. Bij mij ligt die grens op 38 minuten mobiel bellen en -helaas- kom ik daar al snel overheen.

 3. admin

  24/11/2009 at 20:39

  @Stefan: Bij mij werkt het op de manier zoals aangegeven. Wellicht dat je je gebruikersnaam moet invullen als je geen nummer hebt gekocht voor 1 Euro.

  @Nicky: Naar mobiel bellen is inderdaad duurder via Voipbuster. Persoonlijk bel ik naar mobiel met mijn eigen mobiele telefoon en naar vast met mijn Voipbuster account.
  Als je veel thuis bent is het het handigst om je KPN nummer aan te houden en naar mobiele nummers met je KPN nummer te bellen en naar vaste nummer met je voipbuster nummer.
  Er zijn (reletief goedkoop) telefoons te krijgen die je zowel op je modem kan aansluiten voor gebruik met VOIPbuster als op je KPN netwerk. Je kunt dan op beide nummers telefoon ontvangen met dat ene toestel en bij voor elk gesprek simpelweg kiezen met welke provider (voipbuster of KPN) je wilt bellen.

  In een volgende artikel hierover meer

  • Hoi Admin,

   Hoe kan ik een nummer bij voip kopen voor een euro.
   Ik heb op de website zitten surven,maar helaas heb ik deze niet gezien.

   groet,

   Lou

 4. Alleen jammer dat Voipbuster alleen maar een 085 netnnummer uitgeeft. Ik heb nog het geluk gehad dat ik een plaatsgebonden netnummer heb. En laat nou net zo’n 085 nummer niet vallen onder gratis bellen van andere aanbieders en het bellen van zo’n nummer met een mobiele telefoon valt buiten de bundel, kost gemiddeld rond de 0.25 cent.

 5. Ik ben onlangs van Compuserve overgenomen door Telfort en heb de voorwaarden die ik had bij Compuserve nu ook bij Telfort :gratis bellen naar vaste nrs. en geen starttarief,voor €24,90 met een 20mb?vast bellen abonnement.(weliswaar na een hoop gedoe en een maand “per ongeluk” te zijn afgesloten door Telfort).

 6. Graag de instellingen voor voipbuster op een zyxel p-2601hn-f1 modem
  het lukt niet om via de telefoon te bellen.
  Wat moet er staan bij :SIP Service Provider Name ?

  Mvgr Ruud

 7. bellen naar mobiel met voipcheap (andere voipbuster kloon) wel goedkoop: 11 cent incl btw
  instellingen bijna hetzelfde

 8. kan ik uw stappenplan gebruiken voor VoipBuster mbv een Davolink tele2 modem. Deze modem heeft twee tel.aansluiting,waarvan, een gebruikt wordt voor tel.nummer die ik van tel2 gekregen heb. Misschien kan ik de tweede aansluiting installeren om via VoipBuster te bellen zonder tussenkomst van een PC.
  Ik heb vandaag een account bij VoipBuster gemaakt en 10 Euro krediet gekocht. op dit moment bel ik met tussenkomst van een PC en het zou mooie zijn als ik zoder tussenkomst van een PC kan bellen.

 9. Ik heb telfort internate abonnement via Zyxel modem.voor de rest heb ik geen telefoon verbinding.Maar Ik bel via voipbuster en voipwise. Kan ik .alle twee voip`s installeren in de modem van telfort om tebellen of gebeld worden. Graag wil ik een uitgebreide informatie.

 10. kan er mij iemand de sip instellingen doorgeven voor een grandstream GXV3175 ip video phone?
  toestel lijkt geregistreerd, maarkan er niet mee bellen.
  mss ergens een verkeerde instelling?

  thanks

  Philippe

 11. Grtendeels mee eens, geen oplossing voor de meegeleverde experiabox8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Gax.nl Weblog

Theme by Anders NorénUp ↑