
Iphone waterschade
Je kunt je gsm (smartphone) of tablet met een case en / of screenprotector wel beschermen tegen val- stoot en krasschade, maar vaak niet goed tegen zand, stof, vuil en water schade.
Je kunt je telefoon niet behouden voor elke val of beschadiging, maar het is belangrijk dat je deze wel zoveel mogelijk voorkomt.
Hier zijn wat doe-het-zelf tips en truuks om die troep uit je telefoon op iPad te houden of te halen.
1. Zand in je telefoon
Helaas, het strand en je telefoon (iphone bijvoorbeeld) of tablet gaan niet goed samen. Één onoplettende beweging en er zit zand in alle kleine gleufjes en soms zelfs achter het scherm.
Bescherm daarom je telefoon / tablet, vóór je naar het strand gaat met plastic huishoud folie. Knip een groot stuk, Leg het als eerste strak over de voorzijde van je telefoon of iPad en vouw het dan om het hele apparaat heen. Het touchscreen werkt dan nog steeds. Let op laat de folie niet achter op het strand, bekende doodsoorzaak voor veel zeedieren!
Zand is een hele gemene voor je scherm. Daarom is het verstandig een screenprotector aan te brenngen voor je naar het strand gaat.
Zand uit telefoon (bv iPhone) verwijderen : Als er zand in de gleuven van je telefoon zit moet je eeste je telefoon uitzetten en dan met een perslucht (busje halen bij doe het zelf zaak) schoon “spuiten” .
2. Stof in je telefoon – Tablet
Stof is overall en het kan zich snel ophopen. Als je koptelefoon aansluiting bijvoorbeeld niet werkt, kan dit komen doordat er stof in de aansluiting zit, dit moet je dan schoonmaken.
Hoe verwijder je stof uit je apparaat: Net als met zand kun je een busje perslucht gebruiken om het stof te verwijderen. Een andere manier is een doe-het-zelf mini stof roller te maken van een paperclip en tape:

Telefoon schoonmaken met stofrollertje gemaakt van een paperclip en plakband
Maak een paperclip recht en doe plakband om het einde met de plakkant naar buiten. Check of het plakbank vast zit aan de paperclip. Nu kun je het stof verwijderen uit de hoofdtelefoon aansluiting.
Wees voorzichtig, voor schade ben ik niet verantwoordelijk!
3. Vuil uit een telefoon halen (schoonmaken)
Na verloop van tijd komt er vuil in de gaten en kieren van je telefoon. Regelmatig schoonmaken van je telefoon voorkomt dit, maar ik heb een aantal tips voor als het al “te ver” is.
Vuil van je telefoon verwijderen: Met plakband kun je al een deel verwijderen, plak het er simpelweg op, trek het plakband er weer af en er zal al minder vuil zitten.
Een andere oplossing is het schoonvegen met een pluisvrije doek. Maak hem nat en veeg met rechte bewegingen van boven naar onder (dus niet circulair).
Wat je ook doet, gebruik geen badhanddoek, papieren handdoek of servette als je je smarthone of tablet schoonmaakt.
4. Water in je telefoon
Water kan de grootste vijand van je telefoon of tablet zijn.
Volgnde keer als je naar het strand of zwembad gaat, doe je gadget dan in een diepvries-zakje (met een zip-lock). Goedkopere oplossingen zijn er niet. Eventueel kun je ook een waterproof case kopen.
Telefoon laten drogen als hij nat is geworden: Dit is een bekende en veel toegepaste truuk. Het werkt niet altijd, maar vaak genoeg wel om het te proberen.
Zodra je je telefoon uit het water hebt gehaald (of heb gezien dat hij nat is geworden door de regen bijvoorbeeld), moet je direct de accu en simkaart verwijderen en de telefoon goed afdrogen.
Plaats je telefoon in een zak of bak met ongekookte rijst of rijstcereals. De rijst zal het overgebleven vocht opnemen .Laat de telefoon nu zeker 24 uur, maar het liefst een aantal dagen in de rijst liggen.
Leave a Reply