Zoals ik in een van mijn voorgaande posts adviseerde, kun je door middel van een VPN vanuit een land streams bekijken die alleen in een ander land te bekijken zijn. Vandaag ga ik deze techniek in de praktijk testen door met een VPN-abonnement naar gratis live WK 2014 streams te kijken.

Er zijn een heleboel redenen waarom je een VPN zou willen gebruiken, maar vandaag ga ik de optie testen waarmee je streams / websites die alleen voor de inwoners van één bepaald land bedoeld zijn, vanuit andere landen kunt kijken / bezoeken.

Voor deze test heb ik een abonnement genomen bij beide VPN-providers die ik in mijn eerdere post aanraadde, namelijk:

1. Hide My Ass.com VPN – servers

2. de PureVPN servers

(klik op de afbeeldingen om naar hun site te gaan)

Beide VPN providers staan erg goed aangeschreven en hebben honderden snelle servers in tientallen landen, waar je met je account allemaal gebruik van kunt maken.

Ik zal vanavond dit artikel updaten en per provider aangeven of de buitenlandse stream beschikbaar was en of hij goed te volgen was. Let op: ik voer deze test uit vanuit Nederland, snelheden vanuit andere landen kunnen verschillen, maar binnen europa verwacht ik in ieder geval dat de resultaten redelijk vergelijkbaar zullen zijn, mits je verbinding in je eigen land van fatsoenlijke kwaliteit is.

 

Resultaten VPN streamtest
# Land HideMyAss PureVPN StreamURL
1 Nederland Ja – werkt goed x x
2 Belgie Ja – werkt goed x x
3 Frankrijk Ja – redelijk x x
4 Zweden Ja – goed x x
4 HULU Ja – goed x x
5 VEVO Krijg ik niet werkend x x
6 Netflix Ja – herkend als Amerikaan x x
7 BBC Ja – herkend als Engelsman x x
8 PPS kan niet connecten met chinese server x x

YouTube, Hulu, Netflix, BBC, PPS worden allemaal beschikbaar van buiten het eigen land.

let op: De test begint vanavond pas als er live WK 2014 wedstrijden uitgezonden worden.