Negen veel voorkomende typen voetbal-fans (wereldwijd)

Het WK voetbal (2014) wat nu gaande is houdt de hele wereld in zijn greep. Dit betekent dat er in deze maanden een stuk meer gekken op de wereld rondlopen dan je normaal tegekomt. Hieronder een beschrijving van de 10 meest voorkomende soorten voetbal-supporters.
Welke herken jij?

Deel deze pagina ook met je vrienden op facebook en twitter (zie knopjes hierboven)

 • De statisticus

  Statistician

  We kennen er allemaal minimaal één van dit type. Die persoon die (denkt) alle getallen te kennen en daardoor de meest zekere voorspellingen doet. Hij weet het allemaal beter, luistert niet naar een ander en als zijn voorspelling niet uitkwam komen er honderden excuses en nóg meer getallen tevoorschijn om zijn verkeerde voorspelling goed te praten. Vervelend.

 • De té betrokken persoon

  Too-into-it-guy

  Ook deze kennen we allemaal. De persoon die té betrokken bij het voetbal raakt. Met name met EK’s en WK’s zie je deze personen ontstaan. Alles draait om het voetbal en het lijkt erop alsof hun leven er letterlijk vanaf hangt.

 • Beginner

  Handball-girl

  Dit is ook een leuk type. Probeert uit alle macht mee te roepen maar heeft te weinig ervaring om interessant te zijn. Let op: Bij vrouwen zie je vaak een combinatie van té betrokken en beginner ontstaan, waardoor ze telkens gaan gillen als er nog niks spannends gebeurt. Irritant.

 • Fan met de vlag

  Flag-fan

  Dit zijn de personen die opeens érg betrokken raken bij het land waar hun voorouders vandaan komen. Nooit hoor je daar wat over of merk je er iets van, tot dat land meespeelt met een belangrijk tournooi, dan komt de vaderlandsliefde boven drijven. Of onstaat hij dan pas?

 • De zatlap

  Alcoholics

  Dit type heb je het hele jaar door en bij veel verschillende gebeurtenissen, maar bij een EK / WK ontstaan er opvallend veel. De personen die deze gebeurtenissen aangrijpen om ongegeneerd ladderzat te worden. Kan leuk zijn en voor mooie taferelen zorgen, met name bij winst!

 • Kapsel persoon

  Soccer-hair

  Dan heb je nog de personen die puur het voetbal (lijken te) kijken vanwege de kapsels en het uiterlijk van de voetballers. Naast vrouwen lijken ook steeds meer mannen zich hieraan schuldig te maken.

 • Aandachtzoekers

  Cosplay

  Deze vind je vooral veel op de pleinen in de steden waar het voetbal massaal gekeken wordt. Het“Er is een groot evenement dus ik moet zoveel mogelijk opvallen” type. Gekke pakken en bijzondere schmink worden uit de kast getrokken om zoveel mogelijk op te vallen.

 • Ik heb ook ooit – persoon

  Former-player

  Dit type vind je bij elke sport. Het type dat zijn mening doordrukt onder het mom van “Ik heb ook ooit (toen ik heel klein was en niemand herinnert zich het meer) op “hoog” niveau gevoetbald”.

 • Deze sport is niks

  American-exceptionalist

  Dit is de persoon die graag verkondigd hoeveel beter de sport is die hij beoefend en vooral ook waarom. Vaak gaat dit gepaard met een minachtende ondertoon.

1 Comment

 1. hehe te grappig dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Gax.nl Weblog

Theme by Anders NorénUp ↑