iPhone batterij besparen / Accu besparings tips

Iedereen die een iPhone heeft gebruikt weet dat terwijl deze telefoons krachtig en leuk zijn de accuduur vaak tegenvalt. Iedere intensieve iPhone gebruiker zal tegen het probleem aanlopen dat de accu van de iPhone
vaak al voor het einde van de dag leeg is.

Er zijn manieren om de iPhone batterij te sparen, maar veel van hen hebben betrekking op het uitschakelen van diensten en functies, waardoor het een keuze wordt tussen alle coole dingen die de iPhone kan doen en het hebben van genoeg stroom.

Hier zijn 10 tips om u te helpen de accuduur van uw iPhone uit te breiden, met inbegrip van nieuwe tips voor iOS 7.

Je hoeft niet alle van hen op te wolgen – gebruik gewoon degene die zinvol zijn voor de manier waarop u uw iPhone wenst te gebruiken, het toepassen van een aantal zal je al merkbaar helpenu in het verminderen van stroomverbruik.

1 Schakel Auto-Brightness in

De iPhone heeft een omgevingslichtsensor die de helderheid van het scherm op basis van het licht rond het scherm aanpast (donkerder op donkere plaatsen, helderder als er meer omgevingslichtis ) om zowel de batterij te sparen en het scherm beter leesbaar te maken. Schakel Auto-Brightness in en je zult energie besparen, omdat je scherm minder energie zal gebruiken in een donkere omgeving.

Je kunt dit inschakelen via:

instellingen app
Helderheid & achtegrond
Auto-Brightness On

2 Verminder Helderheid van scherm

U kunt de standaard helderheid van je iPhone-scherm bedienen met deze schuifknop. Onnodig te zeggen, hoe helderder de standaardinstelling voor het scherm, hoe meer energie het nodig heeft. Houd het scherm gedimd om meer van uw batterij te sparen.

Je kunt dit doen via:

instellingen app
Helderheid & achtergrond
Verplaats de schuifregelaar naar behoefte

3 Stop Motion & Animatie (iOS 7)

Een van de coolste functies van iOS 7 is  Achtergrond Motion. Het is subtiel, maar als je je iPhone beweegt en kijkt naar de achtergrondafbeelding app iconen etc, zul je zien dat ze iets bewegen onafhankelijk van elkaar, alsof ze op verschillende vlakken liggen. Dit heet parallax effect. Het is echt cool, maar het vraagt ook veel van de batterij. Zet het uit op deze manier:

instellingen app
algemeen
toegankelijkheid
Verminder Motion
Verplaats slider naar groen

4 Schakel Dynamic Achtergronden (iOS 7)

Een ander leuk detail geïntroduceerd in iOS 7 is bewegende achtergronden die bewegen onder je app iconen. Deze dynamische achtergronden bieden een koele interface, maar ze gebruiken ook meer stroom dan afbeelding met een eenvoudige statische achtergrond. Dynamische achtergronden zijn niet een functie die je kunt aan of uit zetten, maar je moet gewoon niet de Dynamische achtergronden in de achtergronden & Achtergronden menu te selecteren. 

5 Schakel Bluetooth uit

Bluetooth is vooral handig voor mobiele telefoon gebruikers met draadloze headsets en oortjes. Maar het verzenden van data neemt draadloos batterij en de instelling bij Bluetooth op alle binnenkomende gegevens te accepteren ten allen tijde vereist nog meer energie. Schakel Bluetooth uit, behalve als je hem gebruikt om je batterijduur te verlengen.

Bluetooth uitschakelen in iOS:

instellingen app
Bluetooth
Verplaats Slider op Off / wit
U kunt ook toegang krijgen tot de Bluetooth-instelling via het Control Center. Om dat te doen, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm en tik op het Bluetooth-pictogram (de middelste), zodat het grijs is.

6 Schakel LTE of Mobiele data uit

De bijna eeuwigdurende connectiviteit aangeboden door de iPhone betekent het je constant verbonden bent met 3G od de snellere 4G LTE mobiele telefoonnetwerken. Niet verrassend, het gebruik van 3G, en vooral 4G LTE, vereist meer energie om de snellere data snelheden en een hogere kwaliteit van gesprekken te krijgen. Het is voor sommigen ongetwijfeld een ingrijpende keuze om langzamer te gaan, maar als je meer accu vermogen nodig hebt, schakel LTE uit en maakj gebruik van de oudere, tragere netwerken. De batterij gaat langer mee. Je kunt natuurlijk ook alle mobiele data uitzetten en ofwel gewoon gebruik maken van Wi-Fi, dit scheelt het meeste van alle tips!

Vind het in:

instellingen
cellulaire
Slide Enable LTE op Off / wit tot tragere mobiele datanetwerken gebruiken
Schuif Mobiele data op Uit / wit aan jezelf om alleen Wi-Fi te beperken.

7 Houd Wi-Fi-Off

Een andere soort van high-speed netwerk waar de iPhone kan verbinding maken is Wi-Fi. Wi-Fi is meestal zelfs sneller dan 3G of 4G, al is het alleen beschikbaar waar er een hotspot (niet zo goed als overal, zoals 3G of 4G). Het houden van Wi-Fi ingeschakeld te allen tijde in de hoop dat een open hotspot zal verschijnen is een zekere manier om je batterij leeg te trekken. Dus, tenzij je gebruikt het dien je WiFi uitgeschakeld te houden .

Vind het in:

instellingen app
Wi-Fi
Schuif op Uit
U kunt ook WiFI uitschakelen via Control Center. Om toegang te krijgen tot die instelling, veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm en tik op het pictogram Wi-Fi om het grijs weergeven.

8 Turn Off Location Services

Een van de coolste functies van de iPhone is de ingebouwde GPS. Hierdoor kan de telefoon precies weten waar je bent en geeft je de exacte routebeschrijving, of geeft je positie door aan apps die helpen bij het vinden restaurants, en nog veel meer. Maar, zoals elke dienst die gegevens verstuurt via een netwerk, wordt de batterij aangesproken. Als je de Location Services niet gebruikt schakel hem dan uit!

Vind het in

instellingen app
Privacy
Location Services
Schuif op Uit / wit

9 Zet andere Locatie-instellingen

De iPhone kan veel nuttige taken uit te voeren op de achtergrond, maar hoe meer achtergrond-activiteit is er, met name activiteiten die verbinding maakt met het internet of gebruik maakt van GPS, hoe sneller de batterij leeg raakt. Enkele van deze functies in het bijzonder worden niet vereist door de meeste iPhone-gebruikers en kan veilig worden uitgezet om wat batterij te herwinnen.

Vindt ze in:

instellingen app
Privacy
Location Services
System Services
Schakel Diagnostics & Usage, Location-Based iAds, Popular Near Me, en Tijdzone instellen

10 Voorkom Achtergrond App Refresh (iOS 7)

Er zijn een aantal nieuwe functies in iOS 7 die ontworpen zijn om uw iPhone slimmer en klaar te maken voor u wanneer u het nodig hebt. Een van deze functies is Achtergrond App Vernieuwen. Deze functie kijkt naar de apps die u het meest gebruikt worden en de tijd van de dag dat je ze gebruikt, en vervolgens worden ze automatisch bijgewerkt voor u, zodat de volgende keer dat je de app opent, de meest recente informatie voor u klaarstaat. Bijvoorbeeld, als je altijd social media checkt om 7.30 uur, leert iOS 7 dat en zorgt hij ervoor dat updates van uw sociale apps automatisch vóór 07:30 worden binnengehaald. Onnodig te zeggen dat dit een handige functie is die de batterij sneller leegmaakt.

Om hem uit te schakelen:

instellingen app
algemeen
Achtergrond App Vernieuwen
Ofwel de functie geheel of gewoon uitschakelen voor specifieke apps

1 Comment

  1. Het klopt dat deze tips helpen, maar het is niet handig als je bijvoorbeeld geen WIFI hebt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Gax.nl Weblog

Theme by Anders NorénUp ↑