Iphone (3GS) tips en trucs

Je ziet steeds meer mensen met een Iphone dezerdagen. De tijd dat de Iphone vooral voor de gadgetfreak was is al lang voorbij. Voor al deze ‘niet gadget-freaks’ zal ik daarom tien handige truuks voor de Iphone uitleggen.
De truuks werken over het algemeen op alle type Iphone, dus ook op de Iphone 3G en de Iphone 3GS.

Als je zelf nog leuke truuks hebt kun je deze uiteraard bij de reacties achterlaten!

1. Naar de top van de pagina scrolleniphonebalk

Je kunt heel simpel met uw Iphone naar de top van een pagina gaan,
door op de bovenste balk te klikken.
De bovenste balk is de balk bovenin je Iphone scherm waar de tijd
en batterij-status worden weergegeven.
In safari (standaard webbrowser van de Iphone) komt hierdoor ook de url balk tevoorschijn. Een extra snelle manier om te scrollen of een andere website te bezoeken.

2. Domein Extenties automatisch aanvullen in Iphone

De Iphone heeft standaard een knopje om de extensie (.com bijvoorbeeld) aan te vullen. Houdt je dit knopje langer ingedrukt dan krijg je een lijstje met andere domein extenties om snel aan te vullen. Deze truuk helpt je sneller je websites te bezoeken.

3. Sneller een punt tijdens het typen met je Iphone (3GS)

Om sneller een punt te krijgen tijdens het typen van een tekst (bijvoorbeeld een smsje of een email) moet je twee keer achter elkaar snel op de spatiebalk klikken. In sommige gevallen (keyboard keuzes) zit de punt namelijk verstopt achter het 123 menuknopje.

4. Soft reset (zachte reset) van je Iphone

Om een Soft-reset van je Iphone uit te voeren moet je de aan/uit knop boven op je Iphone tegelijk iphone-soft-resetmet de ‘home’ knop onder het scherm van je Iphone tegelijk ingehouden. Eerst zul je een wit licht zien knipperen, hierna moet de twee knoppen nog steeds ingedrukt houden tot het scherm weer aangaat. Je Soft-reset is nu succesvol uitgevoerd.

Met een soft-reset kun je je Iphone handmatig opnieuw op laten starten. Dit is erg handig als je Iphone bijvoorbeeld niet meer reageert en je hem dus niet op de normale manier kan restarten.

Er zijn nog andere manieren om je Iphone te resetten. Deze kun je vinden in het menu: General > Reset.
Let er wel op dat je hierdoor bestanden en instellingen kwijt kunt raken

5. Screenshot nemen met / van je Iphone 3GS

Dit is een erg leuke verborgen truuk voor je Iphone (3GS). Door de Home button (die ronde knop onderin) ingedrukt te houden en dan 1x kort op de aan/uit knop te drukken maak je een screenshot van je Iphone. Deze screenshot wordt in de map op je Iphone opgeslagen waar ook je foto’s van je Iphone-camera worden opgeslagen.

6. Een afbeelding opslaan in Safari

Om een afbeelding op te slaan in Safari moet je simpelweg op het plaatje klikken en ingedrukt houden. Hierna verschijnt er een menutje waarin je de keuze hebt om het plaatje op te slaan.

7. Kolom of Foto over de volledige schermbreedte van je Iphone

Je moet dubbel klikken op een foto of een kolom op een webpagina om deze over het hele scherm van je Iphone te bekijken.

8. Verborgen truuks met je Iphone headset.

De Iphone headset heeft een min of meer verborgen knopje in de microfoon. Knijp de microfoon zachtjes samen en je zult zien dat er ergens een knopje zit.

Dit zijn de functies van dat knopje:

Tijdens het bellen:

 • één keer drukken om op te hangen
 • twee keer drukken om de opdroep naar de voicemail door te sturen
 • één keer drukken om op te nemen als je gebeld wordt

Tijdens het bellen met een tweede inkomende oproep

 • één keer drukken om van je huidige gesprek over te schakelen naar de nieuwe inkomende oproep
 • knopje ingedrukt houden om de inkomende oproep te weigeren

buiten het bellen om…

 • één keer drukken om de muziekspeler te starten
 • é´n keer drukken om het liedje te pauzeren
 • twee keer drukken om naar het volgende nummer te gaan

12 Comments

 1. Als je bij je muziekspeler 3x op t knopje druk krijg je t vorige nummer.

 2. Als je bij je muziekspeler het knopje ingedrukt houdt, word de voice control geactiveerd

 3. Het woord iPhone is steeds verkeerd gespeld als Iphone.

 4. Hoi,
  Zo te zien heb jij aardig veel verstand van de iphone!
  Dat komt goed uit,want ik zit met een probleem en hoop dat jij mij hierbij wilt/kan helpen.
  Mijn zoon heeft mijn iphone 3gs willen jailbraiken,maar is niet gelukt.Ik kan nu niet meer internetten in safari,de cydia die hij geinstalleerd heeft werkt ook niet,heb alles geprobeerd te resetten,maar niets blijkt te helpen.Weet jij iets,waarmee ik weer verder kan in de oude staat???
  Bvd,Doret

  • Via iTunes de oude database terug zetten maar niet de nieuwste firmware gebruiken van iTunes alleen je oude database

 5. foto maken van je screen kan ook met een Iphone 4

 6. Hoi,

  Ik heb dus ook een probleempje ik heb een tijdje zitten googlen en vrie sen gecrasht maar niemand weet het. Ik heb heel lang m’n hotmail account op m’n iPhone ontvangen maar hij is er nu opeens mee opgehouden en zegt steeds dat het wachtwoord van de pop3.live.com niet klopt. Ik heb echter helemaal niks veranderd en hij vulde alles zelf in. Ik ben echt ten einde raad en ik wordt er helemaal gek van. Heeft iemand een idee ik heb echt bijna alles geprobeerd.

 7. Hoi.

  Misschien weet je ook wat dit is, mijn iphone 3gs geeft aan geen service, heb hem geupdate op Itunes daarna gebeurde dit, terug naar Itunes om te herstellen lukt niet want dan krijg ik de melding dat er geen simkaart in zit. Ligt niet aan mijn simkaart want in een ander toestel werkt hij wel.
  Mijn iphone is gekocht in Kuala Lumpur, na wisseling van simkaarten werkte hij ook al een keer niet, was toen gelockt werd mij vertel bij appleservice centre, daar simlockvrij laten maken met de boodschap gaat niet weer gebeuren bij wisselen van simkaarten.
  Nu is het verhaal bij service centre, doordat volgens hen de iphone niet bij oficiele apple dealer is gekocht, wat ik dus niet weet heb hem van mijn man gekregen, gaat dit bij elke wisseling van simkaarten weer gebeuren. Hij wordt nu weer simlock vrij gemaakt.
  Vind het een vaag verhaal.
  Help!!!

  Hilda

 8. hoi

  ik heb een iphino 3 maar ik kan niet meer op internet via safari ik snap echt niet wat ik er mee moet wil iemand me even helpen.

  • Dan kan het eraan liggen dat je geen internet connectie hebt, hierbij kan je dan wifi inschakelen, en als dat er niet is 3G(wel betaalt)

 9. Hoi,

  ik heb een iphone 3g en ik liet het 30 cm vallen op de laminaat en nu is er een donkere scherm ( je ziet het wel een heel klein beetje in het licht en geluid enzo doet het wel).
  en via instellingen met helderheid doet het ook niet wat moet ik nu???

 10. Hallo,

  Ik werd vannochtend wakker en had gister ‘tv’ gekeken op mijn iphone 3gs. Nu wilde ik het geluid weer uit zetten via die knop en werkt die dus niet meer. Ook mijn volume knoppen (beide) werken niet. Dit frustreerd mij vreselijk en zeker omdat ik niet graag mijn telefoontje uit handen geef voor een paar dagen om die te laten maken. Wat is er gebeurd met mijn telefoon, wat is er kapot en kan dat zo gemaakt worden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Gax.nl Weblog

Theme by Anders NorénUp ↑