Gmail als standaard Email-programma instellen

Al tijden loop ik tegen het irritante probleem om dat Windows en Firefox outlook of windows mail als standaard Email programma opent als ik een emailadres aanklik op internet.
Zeer irritant voor mij, omdat ik deze twee programma’s niet gebruik om te e-mailen. Ik gebruik namelijk de de webmail van Google, Gmail. Ik ben op zoek gegaan naar een oplossing om Gmail in te stellen als standaard programma om E-mail mee te versturen. En heb deze oplossing ook gevonden…

In eerste instantie vond ik een aantal oplossingen voor dit vervelende ‘E-mails worden niet standaard met Gmail verstuurd’ probleem, welke inhielden dat je een of meerdere add-ons voor Firefox moest downloaden en installeren. Ik kon me niet voorstellen dat dit de enige manier was..

En ik had gelijk. In de configuratie van Firefox vond ik dat je meerdere ‘Mailto-handlers’  voor Firefox kunt instellen. Vreemd genoeg stond Yahoo Mail! bij mij op de eerste plaats, maargoed het werd mij dus duidelijk dat je in de config van Gmail moest zijn om Gmail als standaard Emailer in te stellen.

Om in de Configuratie van Gmail te komen moet je simpelweg een nieuw tabblad van Firefox openen en daarin typ je in de adresbalk: about:Config Neem hier gerust een kijkje, maar verander niks, want voor je het weet werkt Firefox niet meer naar behoren!!

De ingestelde Mailto-handler kun je vervolgens in het opties menu van Firefox als standaard instellen.

Simpel stappenplan om Gmail als standaard in te stellen

 1. Log in in je Gmail account
 2. kopieer de volgende code in de adresbalk en druk op enter:

  javascript:window.navigator.registerProtocolHandler(“mailto”,”https://mail.google.com/mail/?extsrc=mailto&url=%s”,”Gmail”)

 3. Bevestig dat je Gmail wilt toevoegen als toepassing voor Mail-to koppelingen
 4. Ga nu naar Extra > Opties > Toepassingen
 5. Bij Mailto kies je Gebruik Gmail
 6. herstart Firefox

Vanaf nu gebruikt Firefox Gmail standaard als U een emailadres of een mailto aanklikt op internet!

3 Comments

 1. In de nieuwste versie van Google Chrome, kun je GMail ook als standaard email programma instellen. Dit kun je doen door deze exstensie in te stellen:
  http://tinyurl.com/MailChrome

  TIP:
  http://tinyurl.com/MailChrome1

 2. Maar ik gebruik chrome, Kan het daar dan ook mee?

 3. Bedankt voor je uitleg,het is gelukt
  Ik stoorde me hier ook al een lange tijd aan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 Gax.nl Weblog

Theme by Anders NorénUp ↑