Geluid van uw computer herstellen

Ik merk dat mensen érg vaak met het volgende probleem rondlopen:
“Het geluid van mijn computer doet het niet (meer)”.

Dit is uiteraard een zéér vervelend probleem, maar vaak is het geluidsprobleem makkelijk op te lossen.
Hieronder zal ik een aantal mogelijke en simpele oplossingen geven voor dit probleem.

Ik zal een stappenplan geven, waardoor je ook weet waar je moet beginnen met het aanpakken van dit probleem.

0. Voor we beginnen:
Voor we beginnen willen we er zeker van zijn dat je niet de domme (ja domme ja) fout maakt door je geluid in je computer uit gezet te hebben of op heel laag volume te hebben staan. Dit doe je door rechtsonderin te zoeken naar een luidspreker tekentje en er met je linkermuis één keer op te klikken. Sleep nu het balkje helemaal omhoog.
Kun je het luidsprekertekentje niet vinden? Geen nood, ga gewoon verder met dit stappenplan.

1. Hardware Nalopen:

 1. In het geval van een PC zul je vrijwel altijd te maken hebben met een externe speakerset.  Deze kunnen in sommige gevallen in het beeldscherm gebouwd zitten. Je dient nu eerst na te lopen of de speakers op de stroom aangesloten zitten en aan staan. Meestal brand er daneen groen lampje oid (let op: niet altijd). Laptops hebben bijna altijd de speakers ingebouwd zitten. In het geval van een laptop hoef je hier dus ook niet op te letten.
 2. Nu dien, nog steeds alleen in het geval van externe speakers, je te kijken of de speakers aangesloten zijn op de computer. Meestal gaat het om een groen kabeltje. Dit kabeltje moet in de geluidskaart van je computer worden gestopt. Meestal heeft je geluidskaart meerdere aansluitingen waar het audio-kabeltje op past. In de meeste gevallen moet het kabeltje in de groene audio ingang achterin je computer worden gestopt.
 3. Een goede manier om je speakers te testen is door ze aan te sluiten op een walkman, mp3-speler of Ipod (een ipod is ook een mp3 speler, maar zo zien veel mensen het niet, vandaar ;) ). Als je nu muziek afspeelt op je muziekspeler dan moet er geluid uit de speakers komen. Is dit niet het geval en heb je bovenstaande stappen doorgelopen (uiteraard moet je het audiokabeltje niet in de computer, maar in je mp3-speler stoppen) en hoor je geen muziek, weet je zeker dat de boxen aanstaan, ga dan op zoek naar een volumeknop op je speakers.

Software:

 • Zijn er hardwarematig geen problemen te vinden, dan moeten we het probleem in de software van je computer gaan zoeken (drivers). Eerst gaan we kijken of je computer je geluidskaart überhaupt herkent en of de geluidskaart geïnstalleerd is. Is de geluidskaart niet geïnstalleerd, dan gaan we deze installeren.
 1. Ga naar start
 2. rechtermuisklik op deze computer
 3. klik op beheren
 4. ga naar apparaatbeheer (in het linkermenu)
 5. Kijk nu of bij het kopje met een naam, iets in de trant van: Besturing voor geluid video en spelletjes je geluidskaart staat of dat er oranje uitroeptekens of oranje vraagtekens ergens in de lijst bij apparaatbeheer staan.
 6. Als je geluidskaart erbij staat, dan is deze geïnstalleerd. Je kunt deze dan eventueel deinstalleren en verder gaan met het stappenplan, ook al is de kans niet heel groot dat het opnieuw installeren van je geluidskaart het probleem oplost (de kans is zeker wel aanwezig).
  Als er sprake is van oranje vraagtekens of uitroeptekens moet je deze eerst ‘wegwerken’. Dit doe je door met je rechtermuis erop te klikken en dan de eerste optie te kiezen. Als je een cd bij je PC hebt gekregen, dan kun je deze het beste in je computer stoppen. Deze zal in de meeste gevallen de juiste drivers bevatten.
 7. Lukt het niet om je geluidskaart alsnog geinstalleerd te krijgen en dus te laten verschijnen bij het eerdergenoemde onderdeel: Besturing voor geluid video en spelletjes in het apparaatbeheer, dan moeten we op zoek gaan naar welke drivers te nodig hebt.

UITVINDEN WELKE DRIVERS JE NODIG HEBT:

 • De makkelijkste manier om uit te vinden welke drivers je nodig hebt voor je geluidskaart is met het programma Everest Home.
 1. Download het programma van deze website (laatste gratis versie).
 2. Installeer Everest Home en start het programma op.
 3. Ga naar het kopje multimdia en dan PCI / PnP Audio. Hier staat in de meeste gevallen de naam van je geluidskaart (chip).
 4. Zoek op google naar de naam van je geluidskaartchip die je net gevonden hebt met daarachter het woord driver en download en installeer de driver.
 5. Mocht je geen driver kunnen vinden, dan voldoet de Realtek AC97 Audio Driver in zéér veel gevallen ook.

Mocht je om de een of andere reden de uitzonderlijke duidelijke beschrijving hierboven niet snappen:

de eerder genoemde Realtek AC97 Audio Driver zal in veel gevallen de oplossing zijn.
Uiteraard is gebruik van deze handleiding op eigen risico, ook al zal er in de meeste gevallen weinig mis kunnen gaan.

let op: Deze handleiding zal in de meeste gevallen je helpen het geluid van je computer weer te laten werken. Uiteraard kunnen er andere problemen met je computer zijn zoals een kapotte geluidskaart, een niet goed aangesloten geluidskaart of een ander probleem.

Mocht je nog vragen of een aanvulling hebben of gewoon iets gerelateerds te melden hebben, dan kun je dat hieronder doen!

102 Comments

 1. jah ik zit met een probleempje :s dus mijn pc vindt dus blijkbaar geen geluidskaart en ik volg u stappen grondig en nu wil ik die realtek audio instaleren komt er op dat hij RTCKAC.SYS niet vindt en dan breekt hij de instalatie af ..

  Groetjes Robin

 2. Bedankt, nu werkt het geluid terug ! Zalig !

 3. Echt geweldig!

  dat je het zo goed uit kan leggen…
  ik snapte precies wat er moest gebeuren…
  en alles doet het weer!!

  ik was er altijd van overtuigd dat ik geen geluidskaart(of een kapotte) in mijn computer had…
  niemand kon het voor mij oplossen, maar jij wel!!!

  echt waar! 1000x thanks!!

 4. Ik heb je uitleg gelezen om geluidsproblemen op te lossen. Alleen heb ik geen geluidskaart. Dit zit geintergreerd in het moederbord. Sinds ik mijn harde schijf heb moeten formatteren na een virus, heb ik geen geluid meer. Wat is hier aan te doen?

  Groetjes,
  Marianne

 5. Mijn geluid komt nu ergens uit de computer vandaan, maar ik heb 2 lochitech speakers staan en daar komt eht niet uit (wel aangesloten via groen kabeltje).
  Bij computerbeheer staat bij audio : High defenition Audio-apparaat.
  Hoe krijg ik weer geluid uit mijn speakers?

  • dit kun je instellen:
   druk op start
   –> configuratiescherm
   –> hardware en geluiden (win 7)/ geluiden (xp/vista)
   –> selecteer dan de goede en stel die als standaard in en als dit niet werkt, probeer je weer een andere, aangezien er mogelijk meer dan twee staan

 6. Trudy Mieras

  18/07/2010 at 23:50

  Ik heb de uitleg gezien om problemen op te lossen, maar het lukt niet. De geluidskaart is in orde.
  Het geluid doet het niet meer sinds we de pc hebben moeten laten maken na een virus.

  Hopelijk kunt u me helpen…

 7. ik heb alles gedaan volgens u stappen. Realtek is weer geinstaleerd en overal staat het geluidicoon weer en kan ik van maximaal naar dempen en allles, maar nog steeds doet het geluid het gewoonweg niet, wat is er nog fout? alle gele vraagtekens enz zijn weg, alles doet he tweer en kan ik weer aanklikken behalve dat er geluid uitkomt.

  • Probeer eens bij “apparaatbeheer” bij geluid je Realtek te vinden en klik op eigenschappen. Ga vervolgens de drivers terugzetten naar een eerdere versie, dat wil zeggen “een vorig stuurprogramma”. Heeft bij mij gewerkt. Geluid weer terug, geluid verdween bij mij ook spontaan, zonder iets raars gedaan te hebben. Scheelt tijd en een hoop gedoe wanneer alles werkt zonder foutmelding en uitroeptekens en het geluid voluit staat. Nieuwe drivers installeren kan altijd nog.

 8. krijg bij het installeren de melding dat het programma niet voldoet aan de vereisten….en nu?

 9. Geweldig!!!!!
  Het geluid doet het weer fantastisch!!!!!

  BEDANKT!!!!!!

 10. ik heb echt alles zorgvuldig gedaan. alles geprobeerd die ik kon doen en het lukt nog niet. de moed zakt een beetje in mijn schoenen. ik zou het erg fijn vinden moest het geluid gaan. wat kan ik nog doen?
  groetjes.

 11. Mijn geluid doet het nog steeds niet. ik heb geen idee waarom,maar opeens deed hij het niet meer.

 12. Dank voor Uw zeer duidelijke uiteenzetting, maar ben er desondanks niet in geslaagd het geluid aan het praten te krijgen Via Mulitimedia enz. driverfinder krijg ik nu de reactie: 13 verouderde stuurprogramma’s op PC. WElke oplossing kan U mij adviseren.

  Met vrindelijke groet, albert

 13. Wat moet je eigenlijk doen nadat je realtek hebt geinstalleerd?

 14. egt goed utgelegd maar bij mij staat niet Realtek AC97 Audio Driver maar AC’97 Audio controller
  is dit ook goed=

 15. Wanneer ik Desperados probeer te spelen komt er een bericht:

  “Kan entrypoint van procedure _FSOUND_PlaySound3DAttrib@28 niet vinden in DLL-bestand fmod.dll”

  fmod.dll is immers wel aanwezig.

  Heeft dit iets te maken met mijn geluidskaart?

  Hoe kan ik dit fixen?

  Alvast bedankt !

  Mikael

 16. Bij mij doet het geluid het wel, maar de stemmen zijn vaag, als ik een spel speel dan hoor ik muziek, maar geen stemmen. Ik snap het gewoon niet!

  Alvast bedankt!:)

  Serhat

 17. Veel vragen, weinig antwoorden….
  Mijn laptop “zegt” (na herinstallatie XP) “geen audioapparaat” mmm, geen idee hoe nu verder….

  Groeten,
  Theo

 18. je hebt egt een hele goede uitleg
  maar
  ik heb zojuist Everest Home gedownload en de naam van mijn geluidskaart gezocht.
  Intel 82801EB ICH 15 – AC’97 Audio
  maar ik kan geen goede site vinden waar ik deze kan downloaden.
  Kun je misschien een goede site geven?
  alvast bedankt!

 19. Ik heb alles gedaan wat hier boven wordt geadviseerd, maar het helpt gewoonweg niet..ik krijg de mededeling: het programma voldoet niet aan vereisten. Het geluid is destijds verdwenen na een automatsche update van windows. Ik ben om het kort te zeggen not-amused. geluid weg..daar betaal ik niet voor als ik een pc koop.. jammer! ik zit 2 jaar zonder geluid nu, ik koop op deze manier geen pc meer en ik hoop meerderen niet meer..

 20. Die jongen is gewoon een genie!

  Ik had alleen maar deze 7 stappen nodig! :) BEdankt kerel!

  Ga naar start
  rechtermuisklik op deze computer
  klik op beheren
  ga naar apparaatbeheer (in het linkermenu)
  Kijk nu of bij het kopje met een naam, iets in de trant van: Besturing voor geluid video en spelletjes je geluidskaart staat of dat er oranje uitroeptekens of oranje vraagtekens ergens in de lijst bij apparaatbeheer staan.
  Als je geluidskaart erbij staat, dan is deze geïnstalleerd. Je kunt deze dan eventueel deinstalleren en verder gaan met het stappenplan, ook al is de kans niet heel groot dat het opnieuw installeren van je geluidskaart het probleem oplost (de kans is zeker wel aanwezig).
  Als er sprake is van oranje vraagtekens of uitroeptekens moet je deze eerst ‘wegwerken’. Dit doe je door met je rechtermuis erop te klikken en dan de eerste optie te kiezen. Als je een cd bij je PC hebt gekregen, dan kun je deze het beste in je computer stoppen. Deze zal in de meeste gevallen de juiste drivers bevatten.

 21. mijn computer ontvangt op de 1 of andere manier geen geluid meer via de microfoon ingang, ik heb al veel geprobeerd maar snap niet wat er nou fout mee is.
  Weet u misschien wat er mis is?

  • De drie audio in- en uitgangen van mijn laptop werken ook niet meer. Ik heb geen idee, wat er mogelijk mis zou kunnen zijn. Als ik geen koptelefoon aansluit, dan hoor ik wel geluid uit mijn laptop… Maar de koptelefoon ingang werkt niet meer. (ligt niet aan de koptelefoon, heb zelfs een nieuwe geprobeerd). Weet iemand misschien waar het aan zou kunnen liggen???

   • Ik heb precies hetzelfde probleem; het geluid van de laptop zelf doet het, maar als ik een koptelefoon aansluit doet hij het niet.. Heb jij het nog kunnen oplossen?

   • Ik heb precies hetzelfde probleem; Het geluid van de laptop zelf doet het wel, maar als ik een koptelefoon aansluit hoor ik nix/heel zacht..

 22. Nou gister deed mijn geluid het nog en ik start vandaag de pc opnieuw aan om met de kindjes naar de liedjes van kabouter plop te luisteren, en wat denk je Geen Geluid HELP ik heb alle stappen doorlopen maar alles zit goed lampjes branden stekker zit in het groene vakje, alleen kan ik beheren niet vinden in start met rechtermuisknop?????

 23. Hallo,

  Mijn geluid op mijn laptop deed het, maar nu niet meer goed.
  Ik had boxen aangesloten en die deden het niet.
  De computer heeft hier scade aan overgehouden.
  Als ik het geluid nu hoog zet dan hoor ik een hele harde piep, ook als het geluid normaal is hoor ik storingen (gekraak).
  Kun u me alstublieft vertellen wat er aan kapot is of wat ik kan doen om het te verhelpen?

  Mvg Walter

 24. Ik heb realtek gedownload en mn pc opnieuw opgestart maar nog steeds geen geluid! Help?

  Als ik op volumeregeling klik bij bureau accessoires krijg ik de melding dat er helemaal geen mixapparaten beschikbaar zijn en dat ik deze hardware moet toevoegen bij printers en hardware bij configuratiescherm. Maar dat doetie natuurlijk ook weer niet. Er staat een gele vraagteken in plaats van het icoontje maar instaleren lukt niet….

  Help?!

 25. Tijd geleden is mijn laptop op zijn zijkant gevallen. Me oortjes zaten erin en deze is dieper in de laptop geschoten. Het probleem is nu dat mijn laptop denkt dat er nog steeds oortjes in zitten. Hierdoor heb ik geen geluid meer via me boxen. Hoe kan ik dit oplossen?

 26. Wat als er geen probleem is met de geluidskaart. Er staat gewoon dat die correct werkt. Mijn geluid werkt echter niet. Wat nu?

 27. Wow, ik heb weer geluid…supergoed uitgelegd…er stonden wel een paar andere omschrijvingen bij mij, maar met een beetje logica kwam ik er heel snel uit!
  Ben trots op mezelf en natuurlijk helemaal op jou!

 28. Ik heb alles van het lijstje uitgewerkt.
  het lijkt of alles het doet maar als ik dan naar Eigenschappen voor geluiden en audioapparaten ga dan staat er “Geen audioapparaat” ik kan er dan niks meer aanklikken, ook niet bij standaardapparaat.
  Wat kan ik hiertegen doen? :c

 29. ik heb zelf boxen die het zelf niet meer deden maar ik heb ze weer gemaakt.dus dan denk je dat ze goed zijn maar ik zet muziek op en is de stem van de zanger verandert in een an soort chip munks maar dan anders kunt u mij helpen?
  groet twan beijer

 30. havermans ann

  18/11/2011 at 12:48

  hallo,

  Ik heb uw stappen volledig opgevolgd waarvoor dank.
  ik vind echter nergens een geluidkaart. Deze is plots van laptob verdwenen. Eergisteren ging alles nog perfect.
  hoe kan ik dit verder oplossen?

  mvg
  ann

 31. Bedankt!!
  Door deze begrijpelijke en snel toepasbare tips werkt het geluid van mijn pc weer.

  groetjes marjolein

 32. Ik heb een videokaart met hmdi uitgang
  maar ik wil gewoon de geluidkaart van me moederbord gebruiken hoe zet ik die geluid weer op de geluidskaart en die van die videokaart?

 33. hallo ,
  er staat wel degelijk een geel uitroepteken bij
  -audio apparaten op de bus van high defenition audi
  – & by controller voor massaopslag .
  nou, jij zegt dat je dan je cd er moet insteken . maar die heb ik namelijk niet meer . dus wat nu ?

  • Schrijf je computer type naam op google. dan schrijf je : (je naam van je computer en de model) Sound Driver. dan heb je altijd wel wat.

 34. ik heb dus verdergezocht en heb de driver ;
  intel 82801 gbm ich 7-m
  maar ik vind daar geen goede site voor
  kan iemand helpen ?

  • Eh, Schrijf je computer type naam op google. dan schrijf je : Sound Driver. dan heb je altijd wel wat.

 35. Er staat, dit apparaat werkt correct, maar ik heb nog steeds geen geluid, help AUB!

 36. hoi, misschienkanje mij ook aan geluid helpen?
  ik heb een MSi p6ngm 7.1 maar ik heb 5.1 speakers.
  er zitten 6 kleuren achter op mijn pc maar ik heb aan mijn speakers 3 kleuren. en op de pc heb ik maar 1 kleur die geluid geeft. ben alle instellingen na gelopen heb het op 5.1 staan maar er spelen maar 2 speakers wat nu????

 37. Eh, mijn probleem is gwn dat hij niet meer van dempen uitgaat. hy werkt wel maar staat steeds op dempen gaat niet weg.

 38. er staat bij mij aan de rechterkant een luidsprekertje met een kruis dr door heen :S als ik er met de rechtermuisknop dr op druk staat er troublesshoot souds problems daar onder playback devices recording devices sounds volume control options

  wat moet ik kiezen ?? help aub

 39. Hallo! werkt perfect voor mij! bedankt!

 40. Ik heb een geluidskaart maar denk dat ik per ongeluk zelf enkele programmas gewist of gewijzigd heb.
  Mijn luidspreker icoontje staat nog op de werkbalk maar er staat een rood rondje met een wit kruisje in voor.
  Hoe kan ik dit oplossen ?

 41. hey
  pleas help me! mijn computer zei dat ik een virus had een of ander audio virus en dat heb ik verwijdert en daarna had ik geen geluid meer en ik heb al verschillende drivers gedownload alleen hij speelt met niks af. wat kan ik nogmeer doen?
  alvast bedankt!

 42. hey,

  ik heb even een vraagje..
  ik heb perogluk mijn speakers instellingen uit m’n pc gehaald door op uitschakelen te drukken.
  Hoe kan ik dat weer terug halen?
  (windows 7)

  alvast bedankt

  mvg,
  Jelle

  • dan is er een kruisje bij je luidspeker onderin klik erop dan opent hij probleem oplossen van windows vol de stappen en dan activeert hij het op nieuw

 43. hoi,

  Ik heb een hele hoge piep uit mijn boksen als ik mijn geluid boven de 50% zet.
  Af en toe hoor ik hem ook tussendoor als ik het lager zet.
  Heeft dit met de boksen te maken of met mijn laptop? en hoe kan ik dit verhelpen

  • admin

   10/07/2012 at 14:50

   Waarschijnlijk heeft dit te maken met storing van andere apparatuur. probeer de kabel(s) die van je pc naar je boxen gaat/gaan eens te verleggen. zorg dat ze in ieder geval tegen geen andere kabels aanliggen

 44. Mijn geluid werkt perfect maar mijn microfoon werkt plotsling niet meer. Hij heeft altijd gewerkt maar nadat ik ergens had ingesteld om de micro uit te schakelen kan mijn computer de microfoon niet eens meer vinden. Weet jij hier een oplossing voor?

 45. hallo ik vindt beheren niet terug in start menu echt vreemd maar mijn audio zegt dat alles correct is maar hoor niets alvast bedankt

 46. hij zegt dat hij de driver niet kan vinden als ik die ene download please help me want ik kan alleen via de hoofdtelefoon luisteren :c

 47. als ik op computer/beheer heb geklikt en naar geluiden ga en dan op pnp klik zie ik niet geen maar als ik op windows klik dan zie ik alle vormen van adio ook het beheer van mijn geluids kaarten wat nu??. Mijn geluid werkt zonder en met oordopjes slecht maar als ik mijn versterken van mijn gitaar aansluit werkt ie wel normaal(en ja ik kan mijn versterker op mijn lapotop aan sluiten :))

 48. nicole bobbaers

  28/08/2012 at 14:31

  Help !!!! ik heb een probleem al van in het begin ik mijn Laptop heb met Skype, ik kan iedereen perfect verstaan, maar men kan mij niet verstaan, kan iemand mij helpen? please

 49. Hallo,

  Bedankt voor de duidelijke informatie.
  Helaas heb ik nog geen geluid.
  Omdat ik dacht dat het mss zou helpen om de audioapparaten opnieuw te installeren, heb ik deze verwijderd. Alleen nu krijg ik ze niet weer geïnstalleerd en zegt mijn pc dus dat er geen audioapparaten zijn geïnstalleerd. Nu ben ik dus nog verder van huis. Als geluidskaart staat wel aangegeven: Realteck High Definition Audio. Kunt u mij helpen?

  • admin

   19/10/2012 at 15:08

   Ga naar apparaatbeheer (rechtermuis op deze computer en beheren) en kijk dan bij besturing voor geluid, video en spelletjes of bij overige apparaten en installeer deze

 50. hallo ik heb even een vraagje ik heb wat gedaan weet niet wat mijn geluid doet het niet meer
  bij mijn hardware staat een gele ? maar ik kan hem niet installeren hij geeft dan aan dat ik iets in mijn software niet heb weet u misschien wat??

 51. weet je wat het is, als k naar deze computer ga dan staat er geen eens ‘beheren’daar gaat het al miss.

  • Precies bij deze computer staat er geen ‘beheren’ dus verder kom ik niet. Het is verder een duidelijke uitleg maar heb er jammer genoeg niks aan!

   • admin

    21/02/2013 at 21:54

    Is je windows versie in het Nederlands? Anders kan het er in een andere taal staan.
    Daarnaast moet je beheerrechten hebben in windows. Zo niet log dan in via je admin account of laat de persoon die de computer geinstalleerd heeft inloggen onder zijn account en het stappenplan uitvoeren.

 52. ik heb die chip niet gevonden

 53. Bij mij ging het allemaal tot ik bij ‘carambis driver updater’ een activatie code moest ingeven. Die heb ik dus niet.

 54. bij mij staat er dus niet meer geluid, video en spelletjes omdat ik die verwijderd heb en opnieuw wou instaleren hoe moet ik dat dan doe ??

 55. Je kunt ook gewoon je pc op de dag terug zetten toen het geluid nog goed was. Doet hij het dan niet dan weet je in ieder geval dat het niets met je software vandoen heeft :)

 56. toen realtiek aan het installeren was ging hij opeens opnieuw opstarten ik weet niet wat ik moet doen help me aub

 57. ik krijg geen geluid

 58. ik heb alle stappen uitgevoerd, helaas zonder resultaat. nu was ik dus van plan om realtek te downloaden, maar terwijl hij daarmee bezig was kreeg ik: Rtkvac.sys niet gevonden!. en daan sluit de download zich af, hoe nu verder?
  mvg,
  Teije

 59. hallo
  als ik mn oortjes in de computerkast prik dan doet mn geluid het wel maar zonder oortjes krijg ik geen geluid uit mn scherm weet je misschien de rede hiervan alvast bedankt
  gr irene

 60. Onder de noemer “besturing geluid en spelletjes” staan er geen uitroeptekens; er wordt aangegeven dat alles perfect werkt? Ik kan via Everest Home geen naam van mijn geluidskaart vinden? Deze geluidskaart zit in een laptop. Zou ze stuk zijn of kan ik nog iets anders proberen?

  Bedankt. Stefaan

 61. Hallo allemaal,

  Zo kan je het oplossen…

  Geluid van de PC werkt niet meer?
  Het kan voorkomen dat het geluid van uw computer plotseling niet meer werkt. Het kan dan helpen om de computer opnieuw op te starten, maar mocht dat niet werken dan kunt u het volgende doen:

  1. Gaat u naar ‘Start’ > ‘Uitvoeren’.
  2. Typt u in het venster: ‘devmgmt.msc’.
  3. Klikt u op ‘Ok’.
  4. Dubbelklik op: ‘Besturing voor geluid, video en spelletjes’.
  5. Klikt u met de rechtermuisknop op de Audio Controller (merknaam van uw audiosysteem).
  6. Kies: ‘Installatie’ ongedaan maken en klikt u op ‘Ok’
  7. Klikt u met de rechtermuisknop op de PC naam (bovenaan) en kiest u voor ‘Zoeken naar gewijzigde apparaten’.
  8. De Audio Controller wordt opnieuw geïnstalleerd.
  Bij het opnieuw opstarten van de computer zou het geluid weer moeten werken.
  Mvg

 62. Vic Van Cutsem

  14/07/2014 at 15:32

  Het probleem ligt wat anders bij mij: ik heb meestal wel een tijdje geluid (variërend van enkele minuten tot een half uur) en dan is het plots afgelopen. Bij een nieuwe start is het geluid dan weer een tijdje present. Ik heb de stappen die u aanraadt doorlopen, maar het probleem blijft bestaan. Als ik de klank van mijn laptop wil testen, krijg ik de mededeling dat het apparaat al door een andere toepassing gebruikt wordt. Omdat het apparaat (Acer V3-771G) nog onder garantie is, wil de verkoper het toestel terugsturen naar Acer, in de wetenschap dat ik mijn laptop dan een drietal weken zal moeten missen. En dat zie ik echt niet zitten, dan liever met onbetrouwbaar geluid. Denkt u dat het probleem anders op te lossen is?

 63. Else de Haan

  08/08/2014 at 17:48

  Op mijn laptop, Asus, Zenbook, die tot 2 dagen terug normaal werkte, heb ik nu het volgende probleem: het geluid (ik gebruik WMP) doet het soms. In ieder geval als ik m net opgestart heb. Na een poosje, bijvoorbeeld als ik op facebook ben geweest niet meer.
  Geluid bij filmpjes op FB krijg ik meestal niet (soms opeens wel).
  Als het zover is werken Itunes en de mediaplayer van windows 8 het ook niet.
  De meest recente drivers zijn geinstalleerd. Geen vraagtekens, gele tekens of rode kruisjes.
  WMP geeft de melding: Er is een fout opgetreden. Als ik zoek bij de “Help op het web”, dan krijg ik de mededeling Windows Media Player-fout C00D11B1. De aanbevolen stappen werken niet.
  Heeft u een idee?

 64. Victoria B.

  02/01/2015 at 16:58

  Geachte,

  Spotify zegt mij dat ik een probleem heb met mijn geluidskaart. Ik heb met mijn pc zelf bij ‘Help’ uitgevonden om die kaart te testen, en blijkt dat ze helemaal in orde is. Mijn laptop (Sony Vaio een van de nieuwste versies amper een jaar oud) zegt dat alles in orde is maar ik kan geen muziek afspelen via Spotify, Youtube, ..

  Help !

  Groeten

 65. hallo,
  deze informatie was heel handig, maar op het einde vond ik mijn geluidskaart (chip) maar niet. En die andere werkt ook niet.
  Wat moet ik nu doen?

 66. kan iemand me daarbij helpen?

 67. fantastisch, ik heb het opnieuw installeert en het deed het weer, en ik ben pas 14 en zelf ik begreep het xd

 68. Heeel heel heel erg bedankt!!!! Het werkt weer :)

 69. Ik heb een probleem met men geluid ik heb net een nieuwe headset hij staat aan ik krijg geluid maar als ik bv een liedje luister hoor ik de stemmen bij na niet en de liedje(beat) wel.

  Kan je me helpen alsjeblieft?
  Dankuwel
  M.V.G Niels

 70. Wouter Gauchez

  03/11/2015 at 03:43

  Ik heb een probleempje, ik werk met 2 monitors, 1 is een pc monitor en de 2de is een tv, de tv is met een audio kabel verbonden naar mijn computer zo dat de TV als boxen zouden werken, het scherm is nog met een scart aangesloten zodat de HDMI naar de digibox gaat (maar 1 aansluiting in pc mogelijk voor HDMI en die zit in hoofdmonitor) Vroeger werkte dit systeem perfect, ik kreeg geluid door mijn tv als ik dat aanduiden bij ‘mijn afspeelapparaten’ maar momenteel niet meer. Ik kan via mijn computer enkel geluid krijgen via mijn headset en geluid komt wel uit mijn tv als hij echt tv aan het afspelen is.
  Alles lijkt te werken qua software en meldt zelf geen problemen, enkel als ik het wil testen krijg ik een melding dat het apparaat al in gebruik is. Eerst dacht ik dat mijn kabel naar computer kapot was maar dit leek me dan een vreemde melding.

  Enig idee wat ik kan doen ?

  • Justin

   03/11/2015 at 14:08

   Aantal opties:
   – instellingen tv controleren (input bron juist?)
   – audio drivers deinstalleren via apparaatbeheer en opnieuw installeren
   – videokaart drivers deinstalleren en opnieuw installeren (let op: zorg dat je een installiefile op een usb oid zet zodat je die (via het biosmenu) zo nodig kan installeren)

 71. Hoi,

  Ik heb een raar probleem. Mijn geluidsingang van achteren werkt wel, maar van voren niet meer. Ik heb alles gedaan, maar hij doet het nog steeds niet. Enig idee waar het aan ligt? Ook de microfooningang ernaast doet het niet meer. De microfooningang achter doet het wel.

 72. Beste…
  Ik ben in het bezit van een MSI laptop computer (type MSI GS 70 6QE-015 NL)

  Bij het aansluiten van de headset connector aan de connector verschijnt er een menu, echter wat ik ook selecteer het geluid blijft komen uit de interne luidsprekers).

  Wij willen op dat moment het geluid alleen via een versterker weergeven.

  Ik hoop dat u mij kunt aangeven hoe ik dit probleem kan oplossen.

  Of is dit een hardware probleem?

  Met vriendelijke groeten.

  Marina (blond ,bejaard en amateur)

 73. Hallo, ik heb ook een raar probleem ik heb wel geluid via mijn speakers maar als ik mijn koptelefoon aansluit geeft hij aan dat hij is aangesloten maar krijg geen geluid op mijn koptelefoon!
  het is een Dell E6540
  Heb ook al eens alle drivers verwijderd en weer opnieuw geinstaleerd maar dat heeft ook al niet geholpen. zelf naar een nieuwe install. van windows niet!?

  Hebben jullie een idee hoe ik dit op kan lossen. alvast bedankt Ted

 74. ik heb alles gedaan volgens uw stappen, maar als ik kijk bij multimedia en dan naar PCI / PNP Audio staat er helemaal niks ik zie een wit scherm met verder geen informatie, ik zie ook de naam van mijn geluidskaart niet?

 75. Heel erg bedankt!

 76. Jan van Mourik

  14/10/2016 at 14:15

  af en toe is mijn geluid helemaal weg en dan moet ik mijn pc uit en aan zetten en dan doet is het weer. Waar kan dat aan liggen?

 77. hoi de computer geluid doet het niet jammer
  hoe kan ik dat oplossen

 78. Ik wil mijn computergeluid veranderen van hoofdtelefoon naar boxen.
  maar dat lukt niet.

 79. Wauw super bedankt!!!
  Ik had al veel geprobeerd, maar het lukte mij niet. Heb nu die realtek gedownload en mijn geluid doet het weer. Magisch.
  Realtek zeurt alleen wel veel over updaten.

 80. wauw geweldig! bedankt! super uitgelegd! :)

 81. Zeer handig dankje

 82. HELP
  in mijn apprraatbeheer zie ik geen icoontje meer van hoofdtelefoon ,wat ik vroeger altijd wel had !
  waar is dat icoontje hoofdtelefoon plots naartoe ?
  ik kan nu alleen het blikkerige geluid van realtech gebruiken ,
  heel vervelend als je een pracht installatie hebt van 6 boxen die je gewoon inplugt in je hoofdtelefoon op je laptop , hemels geluid , en nu kan dat ineens niet meer , hoe komt dat ?
  hoe krijg ik dat hoofdtelefoon icoontje terug in mijn appraatbeheer ?
  al updates gedaan , lukt niet ,
  ook mijn icoontje van boombox is weg , een klein boxsje dat ik ook al eens wandelend in badkamer of buiten gebruik ,
  hoe krijg ik die icoontjes terug in mijn apparaatbeheer zoals vroeger
  en kon ik kiezen waar ik het geluid uit wil laten komen ,
  heb windows 10,

  alvast bedankt

 83. Ik heb een ASUS Eebook x205TA en na de windows 10 update kan ik geen audio meer afspelen via mijn oordopjes. Als er een speaker is aangesloten doet hij het wel, maar anders staat er een rood kruisje bij de speaker in de taakbalk.

  Als ik naar geluid ga dan staat er dat er geen audioapparaten zijn geïnstalleerd en ik heb tientallen audio devices gedownload, maar het wil maar niet koppelen aan de laptop. Opnieuw opstarten werkt ook niet en ik ben een beetje ten einde raad, want ik heb mijn laptop hard nodig voor mijn studie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Gax.nl Weblog

Theme by Anders NorénUp ↑