Is er een kleine op komst, of is je kleintje in 2021 al wat ouder en ben je op zoek naar nieuwe babyspullen? Moeders over de hele wereld zweren bij sommige spullen en items. Sterker nog: er zijn babyspullen waar je volgens sommige moeders absoluut niet zonder kan!

Dus, welke babyspullen zijn essentieel om zowel baby als  papa en mama gelukkig te houden? We hebben een aantal belangrijke baby items voor je verzameld!

Je baby (en jezelf) tot rust laten komen

Heb je even een momentje voor jezelf nodig, kun je de kleine haast niet meer tillen of lijkt je baby maar niet tot rust te komen? Dan helpen deze babyspullen je gegarandeerd om wat meer rust te vinden!

 1. Een schommelstoeltje
  Vroeger schommelde je een kleintje met de hand, maar je hebt tegenwoordig maar genoeg elektrisch aangedreven schommelstoeltjes voor een baby. Vanaf zo’n 70 euro heb je een leuke babyschommel te pakken, inclusief verschillende snelheden, standen, muziekjes en geluiden. Ideaal wanneer papa of mama even een kopje koffie wilt drinken, of wanneer je baby niet wilt slapen.
 2. Een muziekmobiel
  Vrolijke muziek, kleurrijke figuurtjes en interessante bewegingen: het is de ideale manier om je kleintje zich geheel ontspannen te laten verwonderen. Je kunt een babymobiel vanaf 15 euro aanschaffen, en hebt keuze uit tientallen verschillende modellen en prijscategorieën. Sommige mobiles hebben zelfs een ingebouwde projector om ook de muren en plafonds van rustgeven lichtjes te voorzien.

Je handen vrij houden met een baby

Hoewel je het liefst de hele dag met je kleintje in je armen loopt, is het af en toe ook wel fijn om je armen vrij te hebben en zelf wat te kunnen doen. Gelukkig zijn er in 2021 maar genoeg manieren om je eigen ding te doen, en je baby toch dicht bij je te houden.

 • Een draagdoek
  Veel moeders zweren bij de draagdoek: de ideale manier om je kleintje dicht bij je te hebben (wat natuurlijk erg belangrijk is die eerste maanden), en toch je handen vrij te hebben om ook zelf wat te kunnen doen. Er zijn draagdoeken van verschillende merken en in verschillende prijscategorieën: van 30 tot wel 175 euro. De draagdoek is vooral geweldig voor pasgeboren baby’s omdat de zachte materialen voor een heel natuurlijke omarming zorgen.
 • Een draagzak
  Is je kleintje wat groter en wilt hij of zij de wereld om zich heen ontdekken? Dan kun je de draagdoek inwisselen voor een stevige draagzak. De draagzak is een soort rugzakje waar je de kleine in een paar seconden in kunt steken. De draagzak is lekker stevig, waardoor je ook een lange wandeling of fysiek ietwat intensieve taak op kunt pakken terwijl je jouw kleintje veilig bij je draagt. Ook draagzakken zijn beschikbaar in allerlei kleuren, maten en prijscategorieën: van zo’n 50 tot 300 euro.

Interactieve babyspullen om je baby te vermaken

Kun je even geen dansjes en liedjes meer bedenken en kun je wel wat hulp gebruiken om je baby te vermaken en gelukkig te houden? Dan zijn dit de ideale babyspullen om je baby van wat entertainment te voorzien.

 • Een speelmat
  Het is ontzettend belangrijk dat je kleintje veel tijd op de buik doorbrengt: zo kunnen alle nodige spieren zich goed ontwikkelen. Een speelmat of babygym geeft je kleintje van alles te zien en te doen. Zo kan je kleintje op de buik oefeningen doen, of op de rug lekker naar de vlindertjes staren.
 • Een muziekdoosje met spiegels
  Jonge baby’s vinden niets zo interessant als spiegels en dingen die geluid maken. Een rammelaar is geweldig om de motorische vaardigheden van je kindje te stimuleren – maar is je baby nog wat jonger, dan is een muziekdoosje met spiegels perfect entertainmentmateriaal! Afhankelijk van de leeftijd en de behoeften van je baby kun je natuurlijk ook op zoek naar variaties. Een pasgeboren baby vindt een muziekdoos met spiegels interessant, terwijl een iets oudere baby liever met een rammelende bijtring aan de slag gaat.

Je baby beter helpen slapen

Een pasgeboren baby die de hele nacht door slaapt is best uniek – en ook oudere baby’s kunnen geregeld wakker worden. Maar hoe maak je het jouw baby nu zo comfortabel mogelijk en help je hem of haar om wat beter te slapen? Deze babyspullen kunnen je baby helpen door de nacht te slapen!

 • Een next-to-me bedje
  Hoewel niet iedere ouder ervoor open staat, blijkt uit onderzoek dat baby’s beter slapen (en zelfs met meer zelfvertrouwen opgroeien) wanneer ze dicht bij papa en mama slapen. Veel ouders nemen het kleintje gewoon mee in bed – maar mocht je dit niet prettig vinden, dan is een next-to-me bedje (ook wel co-sleeper genoemd) de perfecte oplossing. Je kunt de hoogte van het matras van het bedje aanpassen op de hoogte van je eigen matras: zo is je kleintje altijd binnen handbereik.
 • Een inbakerslaapzak
  Een pasgeboren baby bevindt zich de eerste drie maanden in het zogenaamde ‘vierde trimester’, en wilt alleen maar dicht bij mama zijn. Alleen in een groot, koud bed slapen is dan voor veel baby’s ook ontzettend eng. Een inbakerslaapzak geeft je kleintje de warmte en druk die ze ook in de baarmoeder hebben ervaren, en kan hierdoor voor een betere nachtrust zorgen.

Welke babyspulletjes waren voor jou essentieel tijdens het eerste jaar?