Vrij als een vogel met VPNWil je zo vrij zijn als een vogel op het internet, zonder restricties? In dit artikel bespreken we een goede gratis VPN en ook ons inziens de beste betaalde VPN. Met een VPN word je helemaal anoniem op het internet. In een tijd waarin steeds meer informatie over ons wordt verzameld door overheden en bedrijven, is dat een fijne gedachte. Met een VPN (Virtueel Particulier Netwerk) maak je connectie met een externe server. Jouw internetverkeer gaat vervolgens allemaal via die server en je krijgt tijdelijk een nieuw IP-adres zolang je verbonden bent met de VPN. Je oude (echte) IP-adres wordt hierbij verborgen, dus jouw internetactiviteiten kunnen niet meer tot jou herleid worden door je IP-adres!

Waar kan je een VPN voor gebruiken?

  • Met een VPN kan je volledig anoniem surfen omdat je IP-adres wordt verborgen. Je baas, je huisgenoten, de overheid, je internetprovider; niemand kan nog zien wat jij doet online!
  • Dit betekent ook dat je anoniem kan downloaden zonder daarmee in de problemen te komen.
  • Je kan veilig verbinding maken met publieke wifi-spots. De VPN beschermt namelijk jouw verbinding op het wifi-netwerk tegen hackers.
  • Je krijgt met een VPN toegang tot je favoriete websites en televisieprogramma’s, overal ter wereld. Vaak zijn op je vakantieadres in het buitenland Nederlandse programma’s en website niet toegankelijk. Die zijn namelijk alleen toegankelijk vanuit Nederland. Denk aan sportwedstrijden, of diensten als Uitzending Gemist. Met een VPN kan je wél toegang krijgen tot je favoriete zenders, sportwedstrijden en websites! Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met een server in Nederland. Omdat dan al je internetverkeer via Nederland verloopt, registreren de websites die jij bezoekt dat jij zogenaamd in Nederland bent. Hierdoor heb je toegang tot alle Nederlandse websites en online tv-diensten!

Een goede VPN: IPVanish

IPVanish VPN klein logoIPVanish is een hele goede VPN, volgens velen zelfs de beste VPN. Het bedrijf bestaat al enkele jaren, en ze worden vaak geroemd als zijnde de snelste VPN-aanbieder op de markt. We hebben IPVanish getest en de servers zijn inderdaad heel erg snel. Bij veel andere VPN-diensten wordt je internetverbinding namelijk beduidend langzamer. Dit komt omdat je data wordt omgeleid, vaak via een ander land, en ook wordt versleuteld. Dit proces kost tijd en daardoor kan je verbinding best traag worden. Maar bij IPVanish blijft je verbinding supersnel.

We hebben IPVanish kunnen uitproberen op zowel een computer, tablet, en smartphone. Op al deze devices was het een erg prettige en gebruiksvriendelijke applicatie, die erg intuïtief werkte. Verbinding maken met IPVanish was zeer makkelijk. Als je eenmaal verbonden bent kan je surfen zonder zorgen, en razendsnel downloaden. Downloaden wordt door veel VPN-aanbieders geblokkeerd, maar niet bij IPVanish. Gecombineerd met de superhoge snelheid haal je met IPVanish de perfecte VPN in huis om supersnel te downloaden zonder in de problemen te komen.

Bekijk hier de website van IPVanish en profiteer direct van maximale internetvrijheid, anonimiteit en bescherming van je data. Volgens ons is IPVanish een van de beste VPN-services. IPVanish werkt goed op Windows, Mac, iPhone en Android!

Een gratis VPN: Tunnelbear

TunnelbearTunnelbear is een gratis VPN. Een gratis VPN heeft vaak wat beperkingen ten opzichte van een betaalde VPN. Maar laten we beginnen aan wat de goede punten zijn van Tunnelbear. Want onder de gratis VPN-providers biedt Tunnelbear toch wel een van de beste gratis VPN-diensten. Tunnelbear is makkelijk te installeren en beveiligt je data goed. Het werkt allemaal prima, het grootste probleem is dat je maar 500 MB data hebt per maand. Om een indicatie te geven, wij hadden Tunnelbear aanstaan en waren op onze laptop aan het werk. Op de achtergrond hadden we muziek aanstaan op Youtube. Binnen zo’n 25 minuten waren we door onze maandlimiet heen van 500 MB!

Daarnaast is Tunnelbear véél slomer dan IPVanish. Je kan van een gratis VPN logischerwijs ook niet verwachten dat deze even goed is als een betaalde VPN. Je betaalt bij IPVanish immers voor de kwaliteit en al de extra mogelijkheden die ze te bieden hebben, zoals onbeperkt anoniem downloaden. Maar als je maar heel af en toe een VPN nodig hebt, en het je niet uitmaakt dat je verbinding langzaam is, dan kan je Tunnelbear overwegen!

Conclusie

Tunnelbear is een goede gratis VPN die wel wat beperkingen kent. IPVanish is een goede betaalde VPN, waarschijnlijk een van de beste VPN’s op de markt. Er is trouwens ook een betaalde versie van Tunnelbear, dan heb je bijvoorbeeld niet de limiet van 500 MB. Maar als je toch voor een betaalde dienst gaat omdat je internetvrijheid en privacy belangrijk vindt, kan je volgens ons het beste meteen voor IPVanish gaan. Ze hebben vele honderdduizenden leden over de wereld, en daar is een reden voor (kwaliteit en snelheid!). Vermijd in elk geval veel van de gratis VPN-apps die je kan vinden in de Apple App Store en Google Play Store, want er zitten veel schadelijke gratis VPN-apps tussen. Ga daarom voor IPVanish of eventueel Tunnelbear:

Bezoek IPVanish website (beste VPN-aanbieder)

Bezoek Tunnelbear website (gratis VPN-aanbieder)