Amazon scamt zijn klanten met een ongewenst Prime abonnement

amazon-prime-logoAmazon heeft zich de laatste jaren in diverse landen tot grootste internethandelaar ontwikkelt. Het grote aanbod, goede prijzen en ogenschijnlijke goede service naar zijn klanten hebben hiervoor gezorgd. Helaas lijkt er aan deze laatste factor een einde te zijn gekomen, zo blijkt uit de talloze klachten over de amazon prime abonnementen die het internet de laatste tijd vullen .

Wat is Amazon Prime?

Amazon Prime is een abonnementsdienst van Amazon. Gelanceerd in 2007: Amazon Prime is jaarlijks terugkerende abonnementsdienst die gebruikers ongelimiteerd toegang tot een verzamling films, muziek en e-books biedt voor een jaarlijks (soms maandelijks) bedrag. De diensten varieren van ongelimiteerd muziek streaming tot snelle (en vaak gratis) levering van je bestellingen op Amazon. Een prime abonnement is gebonden aan een bepaald land, dus je Prime abonnement voor je Amazon.com (USA) account is niet geldig op Amazon.de (Duitsland).

Niks mee mee zou je zo zeggen. Ze bieden veel (bij sommige abonnementsvormen nog meer dan boven beschreven) voor een acceptabele jaarlijkse prijs. Alleen de manier waarop ze deze abonnementen aan de man brengen is ronduit misleidend te noemen:

Hoe verkoopt Amazon zijn Prima abonnement?

Amazon biedt allereerst zijn abonnementen aan op een normale manier waarbij er keuze wordt gegeven tussen het type abonnement en de prijzen duidelijk worden vermeld.

Daarnaast, en ik verwacht dat dit de grootste groep verkopen betreft, heeft amazon een ordinaire truuk bedacht waarmee het zijn klanten, zonder hierover duidelijk te communiceren,  tijdens het aankoopproces van een prime abonnement voorziet. Hoe gaat dit in zijn werk?

Tijdens het bestellen van producten krijg je de optie  “FREE Two-Day
Shipping
” of iets in die trant.  Er staat een link achter genaamd “amazon prime”. Indien je voor deze bezorgoptie kiest ga je automatisch een “prime trial” abonnement aan, die zich na één maand automatisch omzet in een jaarlijks verlengend prime abonnement.

Tijdens het gehele bestel én betaal-traject wordt er nergens melding gemaakt van deze additionele kosten. Velen, zoals het internet laat zien komen hier pas maanden later achter, nadat ze hun creditcard afschriften controleren.

Ook op andere manieren, waaronder via hun video en muziekdienst(en) weten ze velen prime abonnementen aan te smeren, zonder dat de consumenten het zelf doorhebben.

Hoe zeg je je prime abonnement op?

Opvallen is dat één van de eerste secties in het “help” onderdeel op de amazon.com site de vraag behandelt “waarom heb ik een afschrijving van 99 dollar van mijn creditcard? ” Dit bevestigt dat Amazon meer dan op de hoogte is van de onduidelijke manier van abonnementenverkoop.

De simpelste manier om onder je abonnement uit te komen is het opzeggen binnen de trial termijn.  Log in je amazon account en ga naar Manage Prime Membership .

En kies een van de volgende opties:

 • Om een reeds (deels) betaald Amazon Prime abonnement te beëindigen: klik op End membership.Let op: Betalende gebruikers die nog geen “Amazon Prime eligible order” hebben geplaatst kunnen een volledige terugbetaling van het abonnementsgeld krijgen. Indien er wel reeds gebruik is gemaakt van de amazon prime diensten, dan is het niet meer mogelijk een volledige terugbetaling te krijgen.
 • Om een proefabonnement te beëindigen klik je op Do not continue.

Een andere simpelere optie is contact te zoeken met de support afdeling via de chatfunctie (je wordt over het algemeen direct aan een medewerker gekoppeld) en hier je verzoek neer leggen.

Andere haken en ogen?

Na zelf (via de chatfunctie) mij af te hebben gemeld voor de prime abonnementsdiensten én specifiek gevraagd te hebben of er geen andere (proef)abonnementen liepen (met als respons: nee zeker niet), kreeg ik uit het niets 2 weken later wéér een email waarin stond dat mijn prime abonnement ingegaan was.  Zelf was ik in die 2 weken niet meer op amazon.com geweest. Érg vreemd allemaal, ik heb in ieder geval besloten al mijn creditcards en betalingsgegevens uit mijn account te verwijderen. Een volgende aankoop bij amazon.com zal ik in de toekomst 3x heroverwegen!

2 Comments

 1. Ik heb vandaag zelfde probleem, iets besteld via Amazon.de en bij het artikel stond bij “prime”, na een dag ging ik kijken op mijn rekening en zie dat twee bedragen zijn afgeschreven, namelijk een bedrag voor het artikel die ik gekocht heb en een bedrag van 92 euro voor het abonnement prime.

  Ik heb gelijk op mijn account van Amazone de prime abonnement gestopt en mijn creditkaart verwijdert en ik hoop dat ik een bedrag terugkrijg van die abonnement.

  Vanaf heden heb ik tegen Amazone, daaaag, ik zal niet meer bestellen via Amazone.

  • hoe zeg je het abonnement dan op? ik zie echt nergens die mogelijkheid. of een adres/e-mail adres waar ik naar toe kan mailen.
   bij mij schrijven ze nu elke maand €3.99 af voor prime abonnement.
   waar ik na een bestelling opeens lid van schijn te zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

© 2018 Gax.nl Weblog

Theme by Anders NorénUp ↑