Spaghetti maaltijd bereiden

Spaghetti Recept:

Hierbij een uitgebreide beschrijving waarin in uitleg hoe je een goede spaghetti maaltijd klaarmaakt.
Aangezien ik zelf van een flinke warme maaltijd houd zal ik precieze hoeveelheden aan jezelf overlaten, want, zoals een huisgenoot van me altijd zegt:

Koken doe je op gevoel


Foto’s komen later (als ik een keer zin heb om een foto van deze heerlijke maaltijd te maken). Eventueel insturen van je eigen foto mag ook!

De ingrediënten:

  • Spaghetti  (gewoon zo’n cheap-ass pakket bij de supermarkt kopen)
  • Runder-Gehakt (of Half-om-half gehakt). Ik pak meestal +- 250 gram per persoon, maar dit schijnt voor veel mensen teveel te zijn. Vaak is het wel in deze hoeveelheid verpakt in de supermarkt.
  • pot rode saus
  • olijfolie
  • knoflook
  • ui
  • 1 paprika
  • zout
  • eventueel zwarte peper en / of tabasco

Andere benodigdheden:

  • 2 pannen, 1 koekenpan en 1 pan om de spaghetti in te koken
  • spatel
  • mes
  • eventueel snijplank als je het netjes wil doen

De bereiding:

  • De ‘spaghettikookpan’ voorbereiden (= de niet koekenpan, kan zo 1 2 3 niet op de naam komen)

  1. Vul de ‘niet-koekenpan’ met water (ik pak altijd meteen water uit de warme kraan)
  2. zet deze pan op het vuur en doe er wat zout bij (zeg een eetlepel op gevoel)
  3. nu moet je wachten tot het water kookt. Ga ondertussen verder met het onderdeel ‘de saus’
  • De spaghettisaus (deel 1)

  1. Ondertussen snijd je (naar eigen smaak) 2 teentjes knoflook in kleine stukjes/plakjes
  2. Ook snijdt je een halve tot hele ui in kleine blokjes (zoals je bij zoute haring krijgt)
  3. Als derde snijdt je ook de paprika in blokjes (voor 1 persoon is een halve paprika genoeg).
  • De spaghetti koken

  1. inmiddels is het water aan het koken (zo niet, wacht dan even) en kun je de spaghetti in de pan met het kokende water doen.
  2. Ik neem zelf een half pakje (200-250 gram) voor één persoon, maar dit zal voor velen wellicht iets teveel zijn.
  3. Zorg nu dat je de tijd bijhoudt. Op de verpakking staat hoe lang de spaghetti moet koken (meestal minuutje of 8).
  • De saus maken (deel 2)

  1. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan
  2. Zet deze pan op het vuur
  3. Doe de gesneden uien en knoflook in de koekenpan en beweeg dit met de spatel door de pan (of schud de pan zo nu en dan). Dit doe je ongeveer een minuutje tot de uien enigzins beginnen te bruinen
  4. Nu doe je het gehakt in de koekenpan. Probeer dit niet als 1 blok erin te doen, maar met je handen een beetje uit elkaar te halen als je het erin doet.
  5. Nu ga je met de spatel het gehakt in kleinere stukjes hakken en meng je de uien en knoflook er doorheen. zorg dat de stukjes gehakt niet groter zijn dan +- 1cm.
  6. Blijf het gehakt omscheppen tot je geen lichte ongebakken stukken meer ziet.
  7. Nu doe je de gesneden paprika erbij en blijf je alles geregeld omscheppen (zodat er niks aanbrand). Eventuele andere groenten of champignons oid kun je er nu ook bij doen.
  8. 1-2 minuten later doe je de rode saus erbij. Of je de hele pot erbij doet of niet, hangt af van je eigen voorkeur. Zorg dat je de saus er goed doorheen schept en wacht nu tot de saus ook opgewarmd is.
  • De spaghetti afgieten:

  1. Als laatste dien je nu de spaghetti af te gieten. Als je de beschikking hebt over een vergiet, dan kun je deze er het best voor gebruiken. Anders kun je ook de deksel op de pan doen en de pan daarmee boven de gootsteen afgieten.
    Pas op dat de deksel erg heet kan worden en het dus handig is pannenlappen of een keukendoek te gebruiken om de pan en deksel mee vast te houden.

Nu is je Spaghetti Maaltijd klaar.

1 Comment

  1. Heerlijk

Comments are closed.

© 2017 Gax.nl Weblog

Theme by Anders NorénUp ↑